Cena kryptomeny Ethereum vzrástla po úspešnom teste prechodu na konsenzus Proof of Stake

Ethereum včera stúplo nad 1.900 USD, keď jeho cena vzrástla o 12% po úspešnom teste prechodu na konsenzus Proof of Stake. V stredu bol na sieti Ethereum vykonaný posledný veľký test pred veľkou aktualizáciou, ktorá by sa mala uskutočniť v polovici septembra. Oči investorov sa teraz logicky upierajú na stabilné stúpanie hodnoty kryptomeny Ethereum pred septembrovým prechodnom na konsenzus Proof of Stake.

Goerli – jedna z najväčších a najaktívnejších testovacích sietí Ethereum, ktorá je pomenovaná podľa vlakovej stanice v Berlíne, prešla včera z konsenzu Proof-of-Work na konsenzus Proof-of-Stake. Úspešný prechod Goerli nasledoval po podobných krokoch ďalších dvoch testovacích sietí (Ropsten a Sepolia), ktoré prechod na Proof of Stake testovali v predchádzajúcich mesiacoch. Podľa zverejnených údajov by k finálnemu zlúčeniu (The Merge) malo dôjsť, keď hodnota TTD (Terminal Total Difficulty) dosiahne úroveň 58750000000000000000000. Terminal Total Difficulty (TTD) špecifikuje koniec konsenzu Proof of Work a čas kedy sa vykoná prechod na konsenzus Proof of Stake. TTD je celková obtiažnosť požadovaná od posledného bloku vyťaženého konsenzom Proof of Work v sieti Ethereum, pričom ďalší blok už bude produkovaný podľa konsenzu Proof of Stake. The Merge, teda prechod siete Ethereum na konsenzus Proof of Stake, bude znamenať prechod z energeticky náročného blockchainu s konsenzom Proof of Work na ekologickejší spôsob overovania transakcií Proof of Stake.

Cena kryptomeny Ethereum v júli klesla na hodnotu 877 USD, pričom odvtedy sa jej cena zdvojnásobila. Aktuálna cena druhej najväčšej kryptomeny sa bohybuje okolo úrovne 1.895 USD. Mnohí analytici očakávajú, že zlúčenie a prechod na Proof of Stake prinesú Ethereu väčšiu príťažlivosť pre investorov.