Cena kryptomeny Ethereum sa tlačí stále vyššie

Cena druhej najväčšej kryptomeny Ethereum sa tlačí stále vyššie a dostáva sa k psychologickej cenovej hranici 3.000 dolárov

Výkon ceny kryptomeny Ethereum má veľmi silné fundamenty a je podporovaný obratom a likviditou. Jednou z pozitívnych správ je, že Európska investičná banka spúšťa predaj dvojročných digitálnych dlhopisov vo výške 100 miliónov EUR na blockchaine Ethereum. Ide o sériu dlhopisových tokenov na blockchaine, kde môžu investori nakupovať a platiť za tokeny fiat menami. Za správou dlhopisov budú stáť spoločnosti Goldman Sachs, Banco Santander SA a Societe Generale AG. Hodnotiace spoločnosti Mood’s a Fitch ich ohodnotili najvyšším hodnotením AAA.

Prijatie blockchainu Ethereum je len jedným z katalyzátorov, ktorý stojí za pozoruhodnou relatívnou silou ceny ETH v apríli.  Ako uvádza JP Morgan, tak u kryptomeny Ethereum, ako giganta inteligentných zmlúv došlo k zlepšeniu likvidity na trhoch a zároveň k vyšším obratom, čo je pravdepodobne spôsobené zvýšenou aktivitou v sektore decentralizovaných financií (DeFi) a NFT. Vyšší obrat navyše minimalizuje dopad likvidácií obchodných pozícií a najmä futures kontraktov počas volatility. JP Morgan zároveň technológiu Ethereum považuje za chrbticu krypto ekonomiky, ktorá funguje ako prostriedok zmeny lepšie ako Bitcoin. Bitcoin považuje za uchovávateľa hodnoty.

Ďalším hnacími motormi sú prijatie a dopyt Etherea inštitucionálnymi investormi za účelom diverzifikácie, čím túto kryptomenu považujú za dôveryhodnú, a tiež spustenie Ethereum ETF v Kanade. Cena kryptomeny Ethereum sa aktuálne obchoduje na úrovni 2.750 dolárov a aktuálne zbiera silu na prekonanie hranice 3.000 dolárov.