Cena Etherea prelomila 2.500 dolárov

Ethereum (ETH), druhá najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, pokorila hranicu 2.500 USD. Tento významný cenový pohyb je primárne poháňaný rastúcim očakávaním okolo najnovšieho vylepšenia siete Ethereum, známeho ako upgrade Dencun. Nedávno sa táto aktualizácia dostala na titulky, keď bola úspešne spustená na testovacej sieti Holesky, čo je zásadný krok pred jej konečnou implementáciou na hlavnej sieti Ethereum, ktorá sa očakáva v marci. Vývojová komunita Ethereum usilovne pracovala, pričom predchádzajúce testy boli vykonané na iných testovacích sieťach, ako sú Goerli a Sepolia začiatkom januára.

Upgrade Dencunu je pripravený priniesť významné vylepšenia siete Ethereum. Jeho cieľom je zvýšiť kapacitu siete na spracovanie transakcií integráciou novej funkcie, ktorá využíva „bloby“. Tieto bloby sú navrhnuté tak, aby efektívne dočasne ukladali veľký objem údajov, čím sa znižuje celková potreba úložného priestoru. Kryptoanalytik Michael van de Poppe vyjadril býčí pohľad na Ethereum a predpovedá cieľovú cenu 3.500 dolárov po upgrade Dencun. Tvrdí, že aktualizácia podčiarkuje v súčasnosti podhodnotený stav Etherea, čo môže viesť k výraznému nárastu cien.

Napriek pozitívnemu sentimentu na trhu okolo Etherea, kryptomena čelí regulačným prekážkam zo strany SEC, najmä pokiaľ ide o schválenie spotových Ethereum ETF fondov. SEC je opatrná a oddiaľuje rozhodnutia o spotových Ethereum ETF, čím zdôraznila zložitosť regulácie, ktorá je spojená s novými investičnými nástrojmi v oblasti kryptomien.

Momentálne je Ethereum na pokraji veľkej inovácie, ktorá sľubuje zvýšenie výkonu siete a zníženie nákladov, čo môže podnietiť pozoruhodné zvýšenie ceny ETH. Keďže sa prostredie kryptomien neustále vyvíja, tak cesta Etherea podčiarkuje zložitosť rovnováhy medzi technologickými inováciami, dynamikou trhu a regulačnými úvahami.