Cena bitcoinu klesla pod 38.000 dolárov a krypto sentiment je v oblasti „extrémneho strachu“

Bitcoin (BTC) zaznamenal svoj prvý pokles pod cenu 38.000 USD za posledné dva týždne a sentiment kryptorhu je aktuálne opäť v oblasti „extrémneho strachu“.

Podľa údajov z Markets Pro a TradingView, Bitcoin počas nedele strácal pôdu pod nohami, čo je ovplyvnené hrozbami nových sankcií voči Rusku za jeho údajné plány invázie do Ukrajiny.

Po pokojnej sobote sa kryptomeny začali pohybovať z kopca po komentároch britského premiéra Borisa Johnsona o finančných blokoch ruských firiem, ak by sa situácia vyhrotila. Podľa BBC a vyjadrenia Johnsona a Joea Bidena by týmto bolo zakázané „obchodovať v librách a dolároch“.

V komentári k uvedenej situácii Mike McGlone, hlavný komoditný stratég Bloomberg Intelligence, dodatočne upozornil na pretrvávajúci problém inflácie a jej vzťahu k výkonnosti rizikových aktív. V súlade s predchádzajúcimi komentármi naznačil, že v konečnom dôsledku by Bitcoin mohol tento rok profitovať z mora zmien ekonomickej politiky USA.

Mike McGlone to tiež komentoval slovami: „Za posledný rok bola cena 40.000 dolárov pre Bitcoin veľmi kritickou úrovňou. Zakaždým, keď cena klesla pod túto cenu a následne naspäť prekonala 40.000 dolárov smerom nahor, tak sme videli veľkú rally. Pravdepodobne je práve preto potrebné túto oblasť sledovať a možno je táto úroveň aj vhodnou úrovňou na nákup“.

Tieto slová podporujú aj čerstvé údaje od analytickej spoločnosti Glassnode, ktoré uvádzajú, že o predaj Bitcoinov má záujem len málokto, pričom viac, ako 60 % BTC neopustilo svoje peňaženky viac ako jeden rok.  Uvedené údaje potvrdzujú, že „silné ruky sú silnejšie ako kedykoľvek predtým“.

Podľa podnikateľa a investora Alistaira Milneho je teda pravdepodobné, že v strednodobom horizonte sa u Bitcoinu vytvorí úplne iný trend, ktorý bude odporom voči všeobecne pochmúrnemu príbehu o klesajúcej makro podpore, rastúcich úrokových sadzbách a geopolitickom napätí.