Cena Bitcoinu (BTC) bude podľa miliardára Kevina O'Learyho dramaticky rásť

Miliardár a investor Kevin O’Leary v rozhovore pre „Stansberry Research O’Leary“ povedal, že ak sa ujasní regulácia ohľadom kryptomien, tak Bitcoin (BTC) bude prudko stúpať na hodnote. Podľa neho k tomu prispeje najmä fakt, že inštitucionálni investori budú môcť nakupovať krypto aktíva podľa jasných pravidiel. Podľa vyjadrenia, sa americké regulačné úrady chystajú v najbližších dvoch až troch rokoch rozhodnúť o kryptomenách. Podľa informácií budú ako prvé riešené stablecoiny a Bitcoin a následne ostatné veľké aktíva podľa výšky trhovej kapitalizácie. Podľa Kevin O’Learyho potrebujú inštitucionálni investori pred investovaním do Bitcoinu poznať súlad s predpismi a dodržiavanie environmentálnych, sociálnych a riadiacich noriem.

Podľa neho zatiaľ napriek všetkému „humbuku“ okolo Bitcoinu a kryptomien žiadna z veľkých dôchodkových inštitúcií nevlastní ani jednu mincu a nechystajú tak spraviť až do doby, kým im to ich oddelenia pre dodržiavanie predpisov neumožnia. Keď to však už urobia, tak sa cena Bitcoinu (BTC) a ostatných veľkých kryptomien dramaticky zvýši, a či to bude cena za jeden Bitcoin 100.000 USD, 200.000 USD, alebo 300.000 USD, to ukáže čas. Tieto inštitúcie s tým však nebudú mať problém.

O’Leary povedal: „Akonáhle bude Bitcoin v súlade s reguláciami, tak si myslím, že mnoho spoločností zainvestuje do Bitcoinu jedno až tri percentá. To spôsobí rast ceny Bitcoinu a myslím si, že sa to stane v najbližších dvoch až troch rokoch."