Cardano zaznamenáva rekord v Google vyhľadávaní a v počte svojich vykonaných transakcií

Ďalším krokom Goguen éry, ktorý bol dokončený, Cardano zjavne priťahuje čoraz viac retailových investorov. Kryptomena sa pred pár dňami dostala medzi 3 najväčšie kryptomeny a jedným z dôvodov by mohol byť obrovský záujem retail sektoru.

Ako naznačujú údaje z Google Trends, počet vyhľadávaní Cardana od konca roku 2020 stúpa. V decembri 2020 vývojári Cardano dokončili nasadenie prvého z troch hard forkov „Allegra“, ktorý priniesol funkčnosť metadát.

Prvý veľký nárast vo vyhľadávaní Cardana bol zaznamenaný v decembri 2020. Len včera sa však objem vyhľadávania vyšplhal na nové maximum po úspešnom aktivovaní druhého hard forku z názvom „Mary“. Tretí hard fork s názvom „Alonzo“ má predbežný dátum nasadenia v 2. štvrťroku 2021 a umožní nasadenie platformy Plutus pre smart kontrakty.

Ako ukazuje vznik Binance Smart Chain (BSC) a „cenové rally“ BNB tokenu, tak ľudia majú tendenciu podporovať konkurenčné projekty Ethereum, ktoré využívajú preťaženia siete Ethereum a vysoké poplatky na sieti Ethereum. Investori teda môžu dúfať v niečo podobné aj v ekosystéme Cardano, pretože jeho DeFi bude podľa dostupných informácií rýchlejší a bezpečnejší a zároveň aj výrazne lacnejší ako Ethereum.

Ďalším hnacím faktorom ceny Cardano môžu byť nedávne oznámenia spoločnosti o aktivitách v Afrike. Charles Hoskinson a jeho tím pred pár týždňami spomenuli nasadenie blockchainu Cardano v Afrike. Očakáva sa, že podrobnosti o tomto a ďalších projektoch v Afrike budú oznámené na čoskoro.

V dôsledku zvýšeného záujmu zaznamenal blockchain Cardano aj nárast počtu transakcií. V epoche 250 zaznamenala platforma viac ako 192.598 transakcií. Prudký rast tohto počtu sa začal po epoche 241, v ktorej bolo vykonaných 59.591 transakcií.

Aktuálne sa cena ADA nachádza v pásme cenovej konsolidácie po dosiahnutí svojho historického maxima.

V čase zverejnenia článku sa ADA obchodovala za 1,23 USD. Na týždennom a mesačnom grafe zaznamenala ADA zisk 28,0%, respektíve 254,1%. Trhová kapitalizácia predstavuje v súčasnosti 39 miliárd dolárov.