Cardano uzavrelo partnerstvo s ministerstvom školstva v Etiópii

Cardano, ktoré je v súčasnosti šiestym najväčším projektom kryptomien z pohľadu trhovej kapitalizácie, nadviazalo partnerstvo s etiópskym ministerstvom školstva s cieľom pracovať na národnom ID systéme založenom na blockchaine, ktorého cieľom je identifikácia a zaznamenávanie výsledkov. Má sa jednať o „najväčšie nasadenie blockchainu na svete“ a malo by sa rozšíriť na 5 miliónov študentov v Afrike.

V správe sa tiež uvádza, že systém bude založený na Atala PRISM a mal by umožňovať vytváranie bezpečných záznamov „vzdelávacích výkonov“ pre 3.500 škôl, 5 miliónov študentov a 750.000 učiteľov. Uvedená skutočnosť má priniesť umožnenie plánovania a monitorovania výsledkov a všetkým žiakom poskytnúť digitálne overiteľné kvalifikácie a zvýšenie sociálnej mobility.

Toto partnerstvo je podľa vyjadrení stredobodom dlhodobej stratégie krajiny smerom k digitálnej transformácii. Podľa IOHK môžu rozvojové krajiny ťažiť práve z blockchainových technológií a preto tento krok je pre Cardano jedným z kľúčových pre uskutočnenie ich vízie v Afrike.