Cardano stále na vrchole rebríčka vývojárskej aktivity.

V novom príspevku na Twiteri (X) sa analytická platforma Santiment podelila o najnovšie hodnotenie kryptomien na základe údajov o ich príslušných vývojových aktivitách. „Vývojová aktivita“ sa vzťahuje na metriku, ktorá v podstate sleduje celkové množstvo práce, ktorú vývojári vykonali pre projekt a uložili výsledky do svojich verejných úložísk na GitHub.

Jednou z metód sledovania a kvantifikácie tejto práce je počítanie počtu „potvrdení“, kde je akákoľvek zmena zaznamenaná v úložisku. Táto metodika má však tiež jeden problém, a to ten, že zlyháva pri evidencii rozvetvených projektov. Aby sa tento problém obišiel, tak metrika vývojovej aktivity platformy Santiment meria prácu v jednotkách „udalostí“. Udalosť môže byť generovaná z množstva vecí, či už ide o zaslanie kódu, interakciu s problémom alebo komentár.

Na rozdiel od záväzkov sa udalosti z predchádzajúceho projektu neprenášajú do nového, pričom vidlica ako celok prispieva iba jednou jednotkou k vývojovej činnosti.

Vysoká vývojová aktivita naznačuje, že za projektom stoja vývojári, čo znamená, že jeho funkcie by sa mali v budúcnosti naďalej zlepšovať. Vďaka takémuto odhodlaniu vývojárov je menej pravdepodobné, že projekt bude len „scamom“, keďže tento ukazovateľ môže byť jedným zo znakov, ktoré treba hľadať, keď sa investor pokúša určiť, či má projekt a jeho token dlhodobú životaschopnosť alebo nie.

Podľa zverejnených údajov za meranú aktivitu za posledných 30 dní je na prvom mieste Cardano, ktoré nasledujú Polkadot, Kusama,  Optimism a ďalšie krypto projekty. Ethereum (ETH), druhá najväčšia kryptomena v sektore kryptomien na základe trhovej kapitalizácie, vypadla v poslednom meraní z top 10 najlepších projektov podľa vývojárskych aktivít, ale tento mesiac sa do top 10 vrátila.

Cardano - Santiment 2024_01png

Cardano sa dnes ponorilo spolu so zvyškom trhu do červených čísel, pretože jeho cena teraz klesla len na 0,47 USD. História sa na trhu Cardano (ADA) opakuje. Kľúčový býčí indikátor by mohol v novom cykle znamenať začiatok ďalšej parabolickej cenovej rally a podľa krypto analytika Aliho Martineza môže ADA ísť v novom býčom cykle až na 7 dolárov. Martinez teoretizoval, že opakovaná štruktúra trhu by mohla v apríli viesť k tomu, že ADA obnoví vzostupný trend.

Údaje od blockchainovej analytickej firmy IntoTheBlock ukazujú, že 30-dňový objem veľrybích transakcií s Cardano výrazne prevyšuje veľrybie objemy na Ethereu. Nadšenci ADA teraz čakajú na ďalšiu významnú rally kryptomien. ADA by musela vyskočiť o 1400 % zo súčasných cenových hladín, aby dosiahla Martinezov prognózovaný cieľ 7 dolárov.