Cardano prekonalo hranicu 20 miliónov transakcií bez jediného výpadku za 4 roky

Cardano (ADA), šiesta najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, aktuálne dosiahla významný míľnik, keď prekročila hranicu 20 miliónov transakcií, pričom nedošlo k jedinému výpadku siete.

Na Reddite bol zverejnený najnovší vývoj, ktorý poukazuje na rastúci trend komunity Cardano, pričom bolo zdôraznené, že blockchain Cardano si udržal svoju stabilitu bez akéhokoľvek výpadku počas 1.522 dní, zatiaľ čo iné, konkurenčné blockchainy, zaznamenali výpadky pri rôznych situáciách. Cardano sa v posledných týždňoch dostalo pod záplavu kritiky kvôli pomalému výkonu rastu ceny na trhu. Investori mali obavy najmä o cenovú stabilitu digitálnej meny, keďže hodnota konkurenčných kryptomien prudko stúpala, zatiaľ čo cena ADA stagnovala, alebo klesala.

Charles Hoskinson, generálny riaditeľ IOHK a zakladateľ Cardano, si myslí, že rok 2022 bude pre ADA skvelým rokom aj napriek nedávnemu slabému cenovému rastu. Podľa neho totiž kritici nevidia, že Cardano’s Ouroboros je rodina protokolov, ktorá poskytuje riešenia na mnohé zložité problémy. Hoskinson vyhlásil: „Čo ľudia ohľadom Ouroboros nechápu, je to, že je to rodina protokolov, ktorá už má vyriešené mnohé zložité veci a problémy. Rok 2022 bude o optimalizácii priepustnosti siete a prepojení blockchainu s bočnými reťazcami (angl. sidechains). Okrem toho v poslednej dobe došlo k ohromnému nárastu počtu aktívnych adries v sieti Cardano, pričom podľa on-chain údajov vzrástol počet aktívnych adries z približne 150.000 za deň na viac ako 485.000 za deň.“

Uvedený fakt podporujú aj údaje analytickej spoločnosti Messari, ktorá potvrdzuje, že zatiaľ čo cena digitálneho tokenu ADA klesla, tak počet aktívnych adries stúpol. To znamená, že napriek pomalému rastu ceny, záujem o kryptomenu ADA naďalej rastie. Podľa CoinMarketCap sa cena kryptomeny Cardano (ADA) aktuálne hýbe okolo cenovej úrovne 1,62 USD. S prihliadnutím na doterajšie ATH (najvyššia dosiahnutá cena), ktorú Cardano dosiahlo 2.9.2021 na cene 3,09 USD má ADA značný potenciál cenového rastu pred sebou.