Cardano nasadené v gruzínskom vinárstve

Nadácia Cardano Foundation uviedla na trh prvé riešenie sledovateľnosti dodávateľského reťazca a riešenia proti falšovaniu v spolupráci s platformou Scantrust. Spolupráca sa týka všetkých prepojených výrobkov spojených s platformou Scantrust. Globálny trh s falšovaným tovarom rastie už roky a predpokladá sa, že v roku 2022 dosiahne úroveň až 4,2 bilióna dolárov.

Tlačová správa spoločnosti Cardano uvádza, že toto riešenie umožňuje majiteľom značiek využívať zabezpečené QR kódy spoločnosti Scantrust pre cielené dátové funkcie a sledovateľnosť. Tento systém ponúka rýchle a lacné sledovanie dodávateľského reťazca prostredníctvom blockchainu Cardano, čím pomáha odstraňovať falzifikáty. Nové riešenie sa už používa, ako aplikácia na overenie konceptu u spoločnosti Baia’s Wine, gruzínskeho výrobcu vín.

V rámci partnerstva spája aplikácia Cardano-Scantrust metadáta z blockchainu Cardano s jedinečnými a sledovateľnými QR kódmi od spoločnosti Scantrust. Aplikácia umožní kupujúcim vína prístup k jasným a relevantným údajom o ich nápojoch. Majitelia značiek, tak dokážu poskytnúť zákazníkom transparentný a ľahký prístup k úplnému vzniku a vývoju produktu, čo zvyšuje dôveru v to, čo kupujú.

Generálny riaditeľ spoločnosti Scantrust Nathan Anderson uviedol: „Je nevyhnutné, aby sa obnovila dôvera medzi konečným spotrebiteľmi a vlastníkmi značiek.“

Aplikácia tak predstavuje prvé použitie transakčných metadát spoločnosti Cardano na komerčné účely.