Cardano naďalej rastie

Údaje z analytického nástroja Pooltool naznačujú, že peňaženky, ktoré stakujú kryptomenu Cardano (ADA) dosiahli 9. decembra celkový počet staking adries 1 232 459 v porovnaní s 942 117 adresami z 10. novembra 2021, čo predstavuje nárast o 290 342 za 13 mesiacov.

Podľa údajov z platformy Santiment sieť Cardano tiež naďalej prekonáva všetky ostatné kryptoplatformy v mesačnom vývoji. V novembri zaznamenalo Cardano najvyššiu vývojovú aktivitu, pričom miera vývojovej aktivity tímu Cardano v novembri bola o 18% vyššia ako u ďalšej, nasledujúcej platformy, ktorou je Polkadot. Celková zamknutá hodnota Cardana v sieti (TVL) je aktuálne okolo 60 miliónov dolárov, čo na jednej strane nie je veľa v porovnaní s ostatnými alcoinami, ale na druhej strane je potrebné povedať, že Cardano je aj pri nízkej hodnote TVL stále deviatou najväčšou kryptomenou podľa trhovej kapitalizácie. Za predpokladu, že Cardano bude viac rásť a dôjde k väčšej adopcii, tak sa aj hodnota natívneho tokenu ADA zvýši.

Za predpokladu, že sa trhová kapitalizácia ADA blíži k ETH (čo je v súčasnosti 150 miliárd dolárov), tak ADA by mohla mať v blízkej budúcnosti cenu okolo 4,40 USD. Aktuálna cena je 0,315 USD. V prípade, že sa časom trh preklopí do býčej fázy, tak podľa viacerých expertov by ADA v dlhšom horizonte mohla dosiahnuť hodnotu 5,30 USD za mincu ADA.