Cardano má najlepšiu ročnú návratnosťou investícií

Ročná návratnosť investícií - ROI (Return of Investment) kryptomeny Cardano (ADA) je prekvapivo pred lídrami kryptomien, ktorými sú Bitcoin a Ethereum. Cena Bitcoinu tento rok dosiahla hodnotu cca 65.000 dolárov a druhé miesto je tradične „v rukách“  kryptomeny Ethereum. Obe tieto kryptomeny však ani zďaleka nemajú tento rok podobnú investičnú výkonnosť, ako Cardano. Podľa údajov spoločnosti CryptocurrencyChart je Cardano (ADA) jednou z najlepších mincí s najvyššou návratnosťou investícií v tomto roku. Ak sa pozrieme na tieto údaje, tak keby ste do ADA investovali na začiatku tohto roka, videli by ste až závratný +1421% ročný nárast investície. Ročný návrat investícií u Bitcoinu za posledný rok je „iba“ +277% a u kryptomeny Ethereum +625%.

Kryptomena Cardano bola na trhu minulý týždeň tak atraktívna, že sa podľa údajov z CoinGecko zaradila medzi 4 najväčšie kryptomeny podľa trhovej kapitalizácie.

A nielen to, ADA tento týždeň dosiahla cenu 2 doláre za mincu, čo je obrovský míľnik. Celý rastúci trend sa vezie na vlne očakávania spustenia inteligentných zmlúv, ktoré by mali byť spustené v ekosystéme Cardano 12.septembra. U kryptomein je rastový trend spustený častokrát už pred tým, než daná udalosť nastane.  Zdá sa však, že pre Cardano to týmto nekončí, pretože sa očakáva, že spustenie inteligentných zmlúv prinesie so sebou do siete aj nadšenie decentralizovaných aplikácií (dApps), keďže poplatky v sieti majú byť neporovnateľne menšie, ako napríklad v sieti Ethereum. Platforma Cardano sa v minulosti stretla s obrovskou vlnou kritiky, pretože mnohí si mysleli, že na blockchaine Cardano nikdy inteligentné zmluvy nepobežia. Charles Hoskinson reagoval na kritikov vo včerajšom priamom prenose, v ktorom uviedol, že spustenie inteligentných zmlúv 12. septembra kritiku úplne umlčí.