Cardano exponenciálne rastie a pripravuje sa na veľký upgrade

Zatiaľ čo trh s kryptomenami pokračuje vo svojom medveďom a stagnujúcom trende, tak Charles Hoskinson, zakladateľ platformy Cardano (ADA), nie je tým ani trochu znepokojený, pretože platforma Cardano sa pripravuje na veľký upgrade. Charles Hoskinson vo videorozhovore pre Yahoo Finance Live popísal očakávaný hardfor s názvom „Vasil“ ako „sumár vylepšení súvisiacich so škálovateľnosťou“.

Hard fork „Vasil“ je naplánovaný na 29.6.2022 a svoje meno dostal podľa nedávno zosnulého prominentného člena komunity Cardano, Vasila Dabova, ktorý bol ambasádorom Cardano a konzultantom blockchainu. Vo videorozhovore Hoskinson uviedol: „Ak chcete zvládnuť zvýšený dopyt, tak musíte zlepšiť výkon siete. Ak sa pozriete na objem transakcií na platforme Cardano, tak práve v tomto období Cardano exponenciálne rastie. Potrebujeme teda priniesť ďalšie vylepšenia, aby sme sa uistili, že to ekosystém Cardano zvládne.“ Hoskinson tiež povedal, že práve medvedí trh je príležitosťou nato, aby projekty prišli s vylepšeniami a veľkými pokrokmi, keďže počas býčieho trhu je každý projekt zameraný len na rast ceny a nikto nie je ochotný spolupracovať. V čase býčieho trhu vládnu na trhu nereálne mzdy a nerealistické očakávania. Medvedí trh je v tom iný a je v podstate veľmi pohodlný, nakoľko projekty sú v tom čase zamerané hlavne na vývoj. Hoskinson v rozhovore k tomu povedal: „Osobne som už prežil asi šesť medvedích trhov. A zakaždým sme videli veľké pokroky. Práve z tohto obdobia vznikla aj revolúcia, ktorá priniesla inteligentné zmluvy a decentralizované financie (DeFi). Teraz je priestor nato, aby sa všetci zameriavali na vylepšenia sietí.“

Medzi príklady týchto zlepšení podľa neho patrí integrácia vecí ako ISO 20022, čo je norma pre elektronickú výmenu údajov medzi finančnými inštitúciami, integrácia „Open Banking Initiative“ s kryptopriestorom, škálovateľnosť protokolov, prenosnosť, zameranie sa na lepšie zručnosti a skúsenosti spotrebiteľov. Zakladateľ Cardano si tiež všimol prekvapivý nárast v oblasti nezastupiteľných tokenov (NFT), pričom povedal, že asi 40 % všetkých aplikácií, ktoré sa nasadzujú, súvisia s NFT.

Viaceré prieskumy trhu uvádzajú, že Cardano patrí u mnohých investorov k najpopulárnejším kryptomenám, ktoré sa pravdepodobne oplatí držať aj počas medvedieho trhu.

Aktuálne Cardano (ADA) je podľa CoinMarketCap šiestou najväčšou kryptomenou podľa trhovej kapitalizácie a obchoduje sa na úrovni okolo 0,60 USD. Najvyššiu hodnotu dosiahlo Cardano (ADA) v septembri 2021 na cenovej úrovni 3,09 USD.