Cardano dnes preletelo cenovú úroveň 0,50 USD.

Cardano (ADA), natívny token blockchainu Cardano, odmietol zastaviť svoj cenový rast pred rozsiahlymi, očakávanými technologickými aktualizáciami a naďalej rastie. Dnes  na niektorých burzách so spotovými obchodmi prerazil cenovú úroveň 0,50 USD. Naposledy cena ADA nad touto cenovou úrovňou bola vo februári 2018. Cena ADA sa za posledný mesiac takmer strojnásobila. Vďaka tomuto cenovému nárastu je momentálne Cardano (ADA) v prvej šestke najoceňovanejších kryptomien z pohľadu trhovej kapitalizácie. Podľa CoinMarketCap, Cardano pridalo za posledné dni ohromných 37,58%. Nárast kupujúcich však môže posunúť cenu ADA oveľa vyššie, ako je tomu teraz a môže takýmto tempom preletieť aj svoje historické maximum, ktoré bolo zaregistrované 4. januára 2018 na cenovej úrovni 1,33 USD.

Hlavným katalizátorom tohto rastu sú technologické fundamenty ako hardfork Mary, nový Ouroboros, Project Catalyst3 a postupný prechod do fázy Goguen.

Ako povedal riaditeľ marketingu a komunikácie IOHK Tim Harrison, tak táto aktualizácia je zásadná, pretože otvára cestu k DeFi na multi-asset Cardano (ADA).

Generálny riaditeľ IOHK Charles Hoskinson tiež vypichol zásadné vylepšenie konsenzuálneho algoritmu Ouroboros, na ktorom Cardano funguje od svojho vzniku.

Ako povedal: „Vylepšený Ouroboros Omega predstavuje združenie všetkých myšlienok a ideí, ktoré sme mali za posledných šesť rokov.“