Cardano (ADA) rozširuje spoluprácu s platformou Nexo

IOHK neustále ohlasuje strategické partnerstvá, pretože rozhodujúci upgrade Alonzo, ktorý zavádza funkčnosť inteligentných zmlúv pokračuje v nastúpenom trende.

Vývojársky tím a globálna inžinierska blockchainová spoločnosť Input Output Hong Kong (IOHK), ktorá stojí za blockchainom Cardano (ADA), oznámili uzavretie partnerstva s platformou Nexo, ktoré vyústilo do úplnej integrácie natívnej kryptomeny Cardano do platformy Nexo.

Uvedená skutočnosť umožní držiteľom kryptomeny ADA (Cardano) nakupovať, požičiavať si, požičiavať a predávať kryptomeny na burze Nexo Exchange. Podľa spoluzakladateľa Nexo, Antoniho Trencheva, si blockchainové organizácie ako Nexo a Cardano majú navzájom čo ponúknuť a ich spolupráca je vo vzájomnom záujme. Spolupráca podľa vyjadrenia vytvára pre kryptomenu ADA ďalšiu užitočnosť, znižuje predajný tlak, zvyšuje jej hodnotu a vytvára príliv používateľov a zároveň recipročne sa rozširujú možnosti existujúcich klientov pri investovaní.

S cieľom rozšírenia ekosystému Cardano, nedávno spoločnosť IOHK oznámila tiež spoluprácu organizáciami Orion a Nervos. Orion Protokol je agregátor likvidity decentralizovaného financovania (DeFi). Spoločnosť Orion Protocol integrovala Cardano do svojho obchodného terminálu a umožňuje tak používateľom Cardano nakupovať a predávať kryptomeny, čím zvýšila jeho expozíciu a dosah. Vďaka spolupráci sa stal Orion prvým agregátorom likvidity na blockchaine Cardano nastaveným tak, aby umožňoval udržateľnosť a škálovateľnosť ekosystémov DeFi a non-fungible token (NFT) v sieti.

Spolupráca s čínskym verejným blockchainom Nervos je označovaná, ako prvý most medzi reťazcami pre Cardano. Most je nastavený na prepojenie týchto dvoch sietí a umožňuje používateľom vzájomne zameniteľné transakcie pomocou príslušných natívnych kryptomien (ADA a CKB) a zároveň im aj umožňuje vytvárať nové tokeny naprieč oboma blockchainami.