Cardano (ADA) prichádza na Coinbase Pro

S kryptomenou Cardano (ADA) bude už možné obchodovanie aj na populárnej a najznámejšej americkej burze Coinbase Pro. Obchodovanie bude spustené vo štvrtok 18. marca 2021 od 9:00hod.

Cardano (ADA) sa na Coinbase Pro bude obchodovať v pároch ADA-USD, ADA-BTC, ADA-EUR a ADA-GBP. Cardano (ADA) je blockchainová platforma postavená na protokole konsenzu proof-of-stake (nazývanom Ouroboros), ktorý overuje transakcie bez vysokých nákladov na energiu. Pri vývoji Cardano sa používa programovací jazyk Haskell, ktorý sa popisuje ako jazyk umožňujúci kryptomene Cardano „pokračovať v rozvoji založenom na dôkazoch pre bezkonkurenčnú bezpečnosť a stabilitu.“ Natívny token blockchainu Cardano má označenie ADA a je pomenovaný po známej matematičke 19. storočia Ade Lovelace. Cardano na túto reakciu zareagovalo cenovým rastom, keď od oznámenia cena zaznamenala rast o takmer 20%.

Vo vyjadrení spoločnosti Coinbase zároveň zaznelo: „Jednou z najbežnejších požiadaviek, ktorú dostávame od našich zákazníkov, je možnosť obchodovať s viacerými aktívami na našej platforme. Po splnení podmienok nášho procesu zaradenia do zoznamu očakávame aj podporu ďalších aktív, ktoré časom vyhovejú našim štandardom. Najnovšie sme na našu obchodnú platformu pridali podporu pre SushiSwap (SUSHI), Polygon (MATIC) and SKALE (SKL), The Graph (GRT), Aave, (AAVE), Bancor (BNT), Synthetix (SNX), Filecoin (FIL), NuCypher (NU), Wrapped Bitcoin (WBTC), Balancer (BAL), Ren (REN), Uniswap (UNI), yearn.finance (YFI), Loopring (LRC), UMA (UMA) Celo (CGLD), Numeraire (NMR), Band (BAND), Compound (COMP), Maker (MKR) and OmiseGo (OMG). Coinbase zároveň pokračuje v skúmaní podpory ďalších, nových digitálnych aktív.