Britský bankový gigant Lloyds hľadá odborníkov na kryptomeny

Britská banková skupina Lloyds sa chystá najať zodpovedného manažéra pre digitálne meny a inovácie, čím by sa pridala k rastúcemu zoznamu spoločností, ktorí sa púšťajú do kryptomien.

Podľa popisu práce Lloyds uvádza, že práca je v súlade s aktuálnym rastúcim trendom digitálnych mien. Podľa správy Lloyds, majú kryptomeny potenciál pre začlenenie do tradičných financií, a preto je potrebný personál, ktorý by pomohol spraviť pokrok v tejto sfére aj u spoločnosti Lloyds.

Nový personál bude súčasťou tímu Payments Liquidity & Settlement. Pobočka je zodpovedná za likviditu intradenných platieb a vysporiadania rizika. Táto jednotka je súčasťou bankovej iniciatívy „People, Platforms & Data“, ktorá prilákala investície vo výške 3 miliardy £.

Vo vyhlásení britskej bankovej skupiny sa uvádza: „Ako spoločnosť Lloyds musíme s touto zmenou držať krok a preskúmať všetky príležitosti v oblasti digitálnych mien, ktoré budú mať vplyv na rýchlosť zúčtovania platieb, odvodené výhody v oblasti likvidity a budú podporovať rozšírenie platobných služieb pre banky. Zároveň tiež existuje potenciál rozšíriť túto ponuku služieb aj pre našich zákazníkov“.