BMW, Renault, Walmart, či partner finále ATP Tour? Top 10 globálnych spoločností kooperujúcich s blockchainom VeChain.

S nárastom adopcie kryptomien začlenili mnohé globálne spoločnosti používanie kryptomien do svojho podnikania ako možnosť platobného prostriedku, uchovávateľa hodnoty, a čo je najdôležitejšie, začleňujú ich pre rôzne riešenia za účelom zlepšenie spôsobu riadenia svojich podnikov. Podľa analytickej spoločnosti Chainalysis vyskočil index Global Crypto Adoption cez 880 % s platformami P2P, ktoré poháňajú používanie kryptomien na rozvíjajúcich sa trhoch. P2P je sieť, kde každý uzol môže vykonávať úlohu servera, ale aj klienta. Neexistuje centrálny bod v podobe jedného alebo viacerých serverov, ako je tomu v prípade architektúry klient-server.

Prudký nárast kryptomien naznačuje, prečo sa svetové značky spájajú s rozvíjajúcimi sa projektmi v oblasti kryptomien. Tieto svetové značky sa snažia vybudovať udržateľný a efektívny obchodný ekosystém bez obmedzení alebo prekážok pri odosielaní a prijímaní platieb.

VeChain je blockchainová platforma navrhnutá pre zlepšenie obchodných procesov s podporou riadenia dodávateľského reťazca efektívnym, transparentným a sledovateľným spôsobom. VeChain možno použiť napríklad na prenos hodnoty, na vyplácanie miezd, správu dodávateľov a iné prevody, či transakcie.

Natívny token VET blockchainovej siete VeChain bol svedkom pôsobivého rastu, keď vzrástol od 28. decembra 2020 z hodnoty 0,0210 USD na svoje doterajšie maximum 0,2782 USD, ktoré dosiahol 17. apríla 2021, čo predstavuje 1224,76 % nárast ceny v priebehu 4 mesiacov. Rýchly rast VeChain je čiastočne spôsobený jeho aplikáciami v reálnom živote a mnohými strategickými partnerstvami, ktoré pomohli zlepšiť obchodný ekosystém. Medzi top 10 strategických partnerov spoločnosti VeChain patria nasledovné svetové značky.

1.)   Bayern Motor Works (BMW)

BMW je svetovo uznávaný výrobca automobilov a autodielov. Generálny riaditeľ VeChain Singapore uviedol, že „spolupráca medzi BMW a VeChain rieši skutočný problém a manažérsky tím je nadšený potenciálom škálovania“. Partnerstvo spoločnosti VeChain s BMW je zamerané na správu údajov o vozidlách pre skupinu BMW, ako aj na prinesenie údajov POC pre riešenie problémov so správou údajov o vozidlách. POC (Proof of Concept) predstavuje spôsob preukazujúci, že projekt alebo produkt je realizovateľný a dostatočne hodný výdavkov na jeho vznik a rozvoj. Zvyčajne údaje POC vyžadujú investori, ktorí potrebujú hmatateľný dôkaz, že startup a jeho podnikateľský návrh môže zaručiť zdravú návratnosť investícií (ROI).

2.)   Price Waterhouse Coopers

PriceWaterhouseCoopers (PWC) je jedným z piatich najlepších audítorských spoločností na svete. Spoločnosť poskytuje audítorské služby mnohým renomovaným organizáciám po celom svete.

Partnerstvo medzi VeChain a PriceWaterouseCooper prináša spoluprácu s využitím blockchainu VeChain za účelom sledovania a overenia produktov, ktoré prešli auditom.

3.)   Walmart China

Walmart je považovaný za najväčšiu sieť supermarketov na svete. Obchodné centrá spoločnosti Walmart sú rozmiestnené na všetkých kontinentoch sveta. Walmart China, jedna z pobočiek Walmartu. Walmart China a VeChain sa spojili, aby vytvorili platformu sledovania produktov postavenú na blockchaine VeChain Thor. V súčasnosti bolo otestované a spustené sledovanie 23 produktových radov. Do konca roka majú je cieľom spolupráce pokryť 100 rôznych produktových sekcií.

Partnerstvo pokrýva logistiku a prepravu potravinárskych produktov prostredníctvom dodávateľského reťazca. Uzavreté partnerstvo pomôže zlepšiť overenie bezpečnosti a kvality potravín pre spotrebiteľov.

4.)    National Research Consulting

Partnerstvo National Research Consulting (NRCC) so spoločnosťou VeChain bolo uzavreté v roku 2017. NRCC je spoločnosť, ktorá ponúka IT poradenstvo s cieľom pomôcť spoločnostiam v Číne škálovať a dosiahnuť profesionálny status. Klientska základňa NRCC zahŕňa mnoho špičkových spoločností zoradených podľa rôznych indexov. Uzavreté partnerstvo medzi NRCC a VeChain bude využívať napríklad technológiu boja proti falšovaniu produktov pre China Tobacco Corporation.

5.)   Renault Groupe

Renault je nadnárodný výrobca automobilov so sídlom vo Francúzsku a patrí najväčších výrobcov automobilov na svete. Renault a VeChain sa spojili, aby vytvorili a ponúkli zákazníkom a servisným strediskám jedinečnú knihu údržby vozidla, s ktorou nemožno manipulovať. Táto kniha údržby vozidla umožňuje zdieľať informácie o stave vozidla potenciálnymi kupujúcimi.

6.)   Bright Food

Bright Food je spoločnosť vyrábajúca spotrebný tovar so sídlom v Číne. Založil ju v roku 1950 jeden z bývalých prezidentov Číny, Jiang Zemin. Bright food je druhou najväčšou potravinárskou spoločnosťou v Číne. Bright Food riadi celý výrobný proces potravín, od dodávok poľnohospodárskych plodín, spracovateľských centier až po distribučné miesta. Bright Food využíva blockchain VeChain na riadenie dodávateľského reťazca, správu údajov, logistiku reťazca chladenia a mrazenia potravín. Partnerstvo umožňuje spoločnosti Bright Food integrovať údaje zo všetkých jej pobočiek, spravovať ich, monitorovať a podávať tak dôveryhodné, nemenné a aktuálne reporty.

7.)    iTaotaoke

iTaotaoke je mediálna spoločnosť so sídlom v Číne. Hlavným poslaním tejto spoločnosti je poskytovať platformu s otvoreným zdrojom, kde môžu spisovatelia, tvorcovia obsahu a vydavatelia zdieľať svoje nápady, príspevky a speňažiť tak svoje diela. Spoločnosť iTaotaoke uzavrela partnerstvo so spoločnosťou VeChain s cieľom zabezpečiť duševné, autorské a vlastnícke práva svojich používateľov. Partnerstvo tiež umožňuje používateľom iTaotaoke cítiť sa pohodlnejšie pri používaní platformy vďaka nástrojom na ochranu IP adresy, z ktorej prispievajú.

8.)   DNV GL

DNV GL je spoločnosť, ktorá po celom svete poskytuje služby riadenia rizík mnohým klientom, ktorí sa pohybujú napríklad v oblasti zdravotníctva, spracovania potravín, softvérových riešení, či oblasti na ťažbu a spracovanie ropy a plynu. DNV GL sa spojila so spoločnosťou VeChain, aby vytvorila digitálne zabezpečovacie riešenie s názvom My Story, ktoré je užitočné na audity a zber údajov najmä v oblasti potravinárskeho priemyslu.

9.)    NTT Docomo

NTT Docomo je považovaná za štvrtú najväčšiu spoločnosť v Japonsku. Partnerstvo NTT Docomo s blockchainom VeChain je zamerané na vývoj technológie kompatibilnej s 5G, ktorá pomáha s aktivitami v blockchainovom reťazci.

10.) Bitocean

Bitocean je jeden z hlavných výrobcov ATM bankomatov na svete. Bitocean je tiež jednou z licencovaných búrz, ktorú licencovala Japonská FSA (Financial Services Authority) pre prevádzku v krajine. VeChain poskytuje svojim používateľom možnosť obchodovať s tokenmi VET v Číne a Japonsku.

 

Vzhľadom na veľkosť a dôležitosť partnerstiev je pravdepodobné, že blockchain VeChain zažije v nasledujúcich rokoch veľkú adopciu zo strany používateľov. Atraktívnosť VeChain pre nadnárodné spoločnosti pri riešení skutočných problémov zvyšuje vyhliadky ekosystému ako v krátkodobom, tak aj dlhodobom horizonte. VeChain je tiež aktuálne jedným z úspešných sponzorov finále Nitto ATP Tour a je veľmi dobrým príkladom, ako možno kryptomeny úspešne integrovať do športu. Ide o posledný turnaj tenisovej sezóny ATP, na ktorom sa zúčastnili len najlepší svetoví hráči. VeChain si zabezpečil partnerstvo aj napriek cenovým poklesom na trhu, pričom na finálovom turnaji ATP Tour je primárnym poskytovateľom blockchainových služieb turnaja.