Bloomberg očakáva, že USA v roku 2022 prijmú kryptomeny

Najnovšia správa Bloomberg Intelligence predpokladá, že USA by mohli v roku 2022 prijať kryptomeny. Správa pod názvom "Outlook Global Cryptoccurrencies 2022" poznamenáva, že USA by mohli uzákoniť nariadenie na riadenie sektora kryptomien v snahe udržať si náskok, po zákaze kryptomien v Číne.

Bloomberg uviedol, že v súlade so šírením revolučných technológií, kryptomien a nezameniteľných tokenov (NFT) sa očakáva, že USA s náležitou reguláciou prijmú v roku 2022 kryptomeny. Neobmedzená ponuka fiat mien by mala udržať rastúce ceny, najmä Bitcoinu a Etherea, ktorých ponuka je obmedzená. Správa tiež predpokladá, že prijatie môže nasledovať po potenciálnom náraste hodnoty Bitcoinu a Etherea v dôsledku pokračujúceho poklesu výnosov amerických štátnych dlhopisov a nízkych výnosov akcií. Bloomberg tiež uvádza, že Bitcoin je v procese stať sa uchovávateľom hodnoty, pričom zároveň chápe, že Bitcoin je stále vo fáze zisťovania „správnej ceny“. Minulá výkonnosť kryptomien síce nie je ukazovateľom budúcich výsledkov, ale keď nová trieda aktív prekoná etablované subjekty, tak odporcovia kryptomien nemajú inú možnosť, než sa pridať. Tento proces bude hrať primárnu úlohu v roku 2022, keďže finanční manažéri môžu čeliť väčším rizikám, ak nebudú do portfólií prideľovať aj kryptomeny. Správa tiež poznamenáva, že ak akciový trh klesne, tak Bitcoin a kryptomeny vo všeobecnosti vyjdú ako víťazi.

Pri cenovej projekcii Bloomberg uviedol, že Bitcoin je na ceste k dosiahnutiu 100.000 dolárov a hlavným katalyzátorom bude klesajúca ponuka. Okrem toho autori správy očakávajú, že vyhlásenie Bitcoinu, ako zákonného platidla v Salvádore ovplyvní pohyb cien v roku 2022, čo môže rovnakým smerom podnietiť aj ďalšie štáty. Bitcoin tým pádom bude pravdepodobne do budúcna menej volatilný, keďže adopcia rastie spolu s klesajúcou ponukou bitcoinov.

Správa Bloomberg prichádza v čase, keď sa priaznivci kryptomien objavili pred Kongresom Spojených štátov amerických, aby diskutovali o regulácii digitálnych mien. Finančná riaditeľka Coinbase Alesia Haasová varovala, že USA musia prijať kryptoregulácie, inak riskujú stratu ziskov dosiahnutých v tomto sektore. Hoci Spojené štáty v súčasnosti nemajú jasný právny rámec na riadenie kryptomien, tak niekoľko členov kongresu, ktorí sú kryptomenám naklonení, vyzvalo vládu, aby tento sektor rozvíjala. Napríklad starosta Miami, Francis Suarez, už dávnejšie uviedol, že USA potrebujú ťažiť viac bitcoinov z dôvodov národnej bezpečnosti. Je pozoruhodné, že v tom čase sa väčšina ťažobnej činnosti vykonávala v Číne.

V súlade s globálnou reguláciou kryptomien vydal tiež Medzinárodný menový fond usmernenia, ktoré by mali upravovať právny rámec digitálnych aktív.