Blockchain Tezos a Google Cloud uzavreli partnerstvo

Tezos Foundation, spoločnosť stojaca za kryptomenovou platformou Tezos, uzavrela partnerstvo s Google Cloud, aby urýchlila vývoj Web3 aplikácií na blockchaine Tezos. Vo vyhlásení sa uvádza, že cieľom tejto spolupráce je umožniť korporátnym klientom Google Cloud vyvíjať a nasadzovať Web3 aplikácie na blockchaine Tezos pomocou cloudovej infraštruktúry Google. Tým, že Google Cloud pôsobí ako validátor v sieti Tezos, umožní svojim firemným zákazníkom podporovať vývoj blockchainu. Okrem toho budú mať vybrané startupy inkubované spoločnosťou Tezos nárok na kredity a mentorstvo Google Cloud.

James Tromans, technický riaditeľ pre web3 v Google Cloud, povedal: „V Google Cloud poskytujeme bezpečnú a spoľahlivú infraštruktúru pre zakladateľov Web3 a vývojárov za účelom ich inovácií a škálovania ich aplikácií. Tešíme sa, že prinesieme spoľahlivosť a škálovateľnosť Google Cloud na napájanie aplikácií Web3 na blockchaine Tezos."

Toto nie je prvá spolupráca Google Cloud s blockchainovým priestorom. Minulý rok v septembri Google Cloud súhlasil so spustením validačného uzla v sieti Ronin, čo je bočný reťazec zameraný na hry v ekosystéme Ethereum.  O mesiac neskôr Google Cloud spustil blockchainový node-hosting engine pre vývojárov siete Ethereum.