BlackRock uvažuje o zvýšení množstva držaných bitcoinov

BlackRock, najväčší správca aktív na svete, uvažuje o zvýšení množstva držaných bitcoinov pre svoje investičné portfóliá, pričom predpovedá značný potenciál rastu ceny BTC.

Rick Rieder, investičný riaditeľ spoločnosti BlackRock pre globálny fixný príjem, v rozhovore pre The Wall Street Journal priznal, že BlackRock má voči bitcoinu len miernu expozíciu. Keďže však dôvera investorov v bitcoin rastie, tak BlackRock zvažuje zvýšiť svoju expozíciu, pričom tak bitcoiny budú v ich investičných portfóliách hrať významnejšiu úlohu. Rieder zdôraznil, že je dôležité poskytnúť investorom dostupné možnosti, ako sa zapojiť do bitcoinu, či už prostredníctvom vlastníctva alebo obchodovania. Zdôraznil tiež, že čím viac individuálnych a inštitucionálnych investorov prijme bitcoin ako legitímne aktívum, tak tým jeho potenciál pre rast bude významnejší.

Úvahy BlackRock o navýšení množstva držaných bitcoinov sa zhodujú so širším trendom rastúceho záujmu o investičné nástroje kryptomien. BlackRock už v tomto smere podnikol proaktívne kroky po spustení spotového bitcoinového ETF fondu, ktorý má v súčasnosti už hodnotu viac ako 3 miliardy dolárov. Odkedy boli minulý mesiac schválené spotové bitcoinové ETF fondy, tak BlackRock a Fidelity sa podľa prílevu aktív vyšvihli do prvej desiatky najväčších amerických ETF a spoločne prilákali investície vo výške 6,39 miliardy dolárov v bitcoinoch.

ETF 2024_02png

Je potrebné pripomenúť, že bitcoin zažil koncom decembra výrazné oživenie, ktoré boli poháňané špekuláciami okolo potenciálneho schválenia spotového bitcoinového ETF od BlackRock. Larry Fink, generálny riaditeľ spoločnosti BlackRock, pripísal tento nárast zreteľnému posunu v správaní investorov a uviedol: „Verím, že tento nárast súvisí s investormi, ktorí hľadajú útočisko v kvalitných aktívach uprostred prebiehajúceho izraelského konfliktu a obáv z globálneho terorizmu.“

Okrem toho Fink vyjadril optimizmus, pokiaľ ide o rozširujúcu sa adopciu bitcoinu, pričom zdôraznil, že vpád BlackRock na trh s kryptomenami je v súlade s poslaním spoločnosti poskytovať klientom priame a dostupné investičné možnosti.