BlackRock umožňuje konverzie stablecoinu USDC pre fond BUIDL za účelom zvýšenia likvidity

BlackRock pridal do svojho fondu BUIDL novú funkciu, ktorá umožňuje investorom konvertovať svoje akcie na stablecoin USDC, čím sa zvyšuje likvidita pomocou technológie inteligentných zmlúv Ethereum. Tento inovatívny krok je určený na zefektívnenie transakcií na sekundárnom trhu. Nedávno spustený fond BUIDL tak umožňuje investorom zarábať výnosy v amerických dolároch, a to investovaním do bezpečných aktív, ako sú americké pokladničné poukážky, ktoré sú na blockchaine reprezentované ako digitálne tokeny (ERC-20). Táto metóda ukazuje významné spojenie tradičného financovania s digitálnou technológiou. Stablecoin USDC, je spravovaný spoločnosťou Circle, a je druhým najväčším stablecoinom na svete podľa trhovej kapitalizácie.

Jeremy Allaire, generálny riaditeľ spoločnosti Circle, v tlačovej správe uviedol: „Tokenizácia aktív v reálnom svete sa rýchlo stáva významným trendom.“

Zdôraznil, že USDC pomáha investorom hladko prejsť z tokenizovaných aktív, znižovať náklady a zvyšovať rýchlosť transakcií. Tento vývoj je v súlade so stratégiou spoločnosti BlackRock ponoriť sa hlbšie do digitálnych aktív po úspešnom spustení ich spotového ETF fondu  iShares Bitcoin Trust. Umožnením konverzií na USDC sa BlackRock dostáva na popredné miesto vo finančných inováciách a premosťuje priepasť medzi konvenčnými cennými papiermi a vyvíjajúcim sa priestorom digitálnych aktív. Iniciatíva spoločnosti BlackRock integrovať USDC do svojich aktivít vo fondoch tak celkovo odráža prispôsobenie sa rastúcemu záujmu o digitálne riešenia vo financiách. Využitím technológie blockchain sa BlackRock snaží poskytnúť bezpečnú a efektívnu investičnú platformu, ktorá osloví investorov, ktorí sa zaujímajú o tradičné aj digitálne aktíva.