Bitwise spúšťa ETF krypto spoločností na Newyorskej burze NYSE

Bitwise spúšťa ETF fond krypto spoločností, ktoré bude sledovať 30 spoločností, ktoré hrajú významne úlohu vo svete kryptomien alebo do kryptomien významne investovali. Uvedené ETF však zatiaľ nie je ETF kryptomien, na ktoré mnoho priaznivcov kryptomien stále čaká.

Bitwise Crypto Industry Innovators ETF, bude spustené na newyorskej burze cenných papierov (NYSE) pod burzovým indexom BITQ. Daná skutočnosť umožní to, že investori, ktorí chcú vložiť peniaze do kryptosveta, a možno ich odrádza technologická stránka veci, budú môcť tak urobiť nákupom akcií.

ETF sú pre investorov veľkou vecou, pretože umožňujú ľuďom kupovať akcie konkrétnych aktív bez toho, aby ktorékoľvek z aktív museli sami vlastniť. ETF môže byť postavené v podstate na čomkoľvek.  Počnúc zlatom a zahraničnými fiat menami alebo najnovšie až po Ethereum.

V tomto prípade bude nový ETF spoločnosti Bitwise sledovať index Bitwise Crypto Industry Innovators 30, čo je zoznam verejných spoločností, ktoré sú významne zapísané vo svete kryptomien. Medzi tieto spoločnosti patria napríklad kryptomenová burza Coinbase, Microstrategy, Bitfarms a podobne.