Bitcoinová veľryba presunula z Coinbase 3.671 bitcoinov

Cena najväčšej kryptomeny na svete sa za posledných 24 hodín veľmi nezmenila avšak bitcoinové veľryby urýchlili akumuláciu aktuálne najcennejšej kryptomeny. Jedna z BTC veľrýb presunula 29. apríla 3.671 BTC z burzy kryptomien Coinbase do digitálnej peňaženky.

Podľa posledných údajov zverejnených firmou „Whale Alert“, ktorá sleduje a analyzuje blockchain, sa celková hodnota prevodu BTC pohybuje okolo 194 miliónov dolárov. Veľryby opätovne presúvajú bitcoiny z kryptobúrz Binance a Coinbase vo veľkých množstvách do digitálnych peňaženiek.

V marci 2021 opustili Coinbase bitcoiny v hodnote takmer 1 miliardy dolárov za 24 hodín. Počas prvého aprílového týždňa 2021 veľryby presunuli 21.334 bitcoinov do 2 hodín po tom, čo najväčšia kryptomena na svete vyskočila nad 60.000 dolárov. Aktuálne sa bitcoin obchoduje na cenovej úrovni 56.200 dolárov s celkovou trhovou kapitalizáciou nad 1 bilión dolárov. Podľa posledných údajov zverejnených kryptoanalytickou platformou Santiment sa počas prvých troch aprílových týždňov na veľkých bitcoinových adresách nahromadilo takmer 90.000 BTC. Posledný nárast sieťovej aktivity najcennejšieho digitálneho majetku na svete a jeho veľrybích aktivít je spôsobený skokom v inštitucionálnom prijatí bitcoinu. Začiatkom tohto týždňa kúpila spoločnosť Nexon 1.717 bitcoinov za približne 100 miliónov dolárov. Spoločnosť MicroStrategy vo svojej poslednej štvrťročnej správe uviedla, že spoločnosť drží bitcoiny v hodnote takmer 5 miliárd dolárov.