Bitcoin tvorí „býčiu formáciu“ – chystá sa koniec kryptozimy?

Cena Bitcoinu (BTC) sa od začiatku mája pohybuje okolo hranice 28 500 USD. Investori sú zatiaľ veľmi opatrní, nakoľko dnes zasadá Federálny výbor pre voľný trh (FOMC). Bitcoin momentálne stratil časť svojich ziskov, ktoré zaznamenal minulý mesiac po prekročení psychologickej hranice 30.000 dolárov, čo podporilo nádej investorov, že Federálny rezervný systém by mohol čoskoro zastaviť svoje agresívne sprísňovanie menovej politiky. Rast nad hodnotu 30.000 USD bol prvýkrát od júna 2022.

Trhy sa aktuálne pripravujú na ďalšie zvýšenie úrokových sadzieb o 25 bázických bodov (bps) a ako je uvedené vyššie, tak mnohí sa domnievajú, že by to mohlo byť zatiaľ posledné zvýšenie sadzieb zo strany Fedu, čo pridáva ďalšiu podporu býčím predpovediam BTC.

Momentálne sa cena Bitcoinu nachádzala na úrovni 28 430 USD, čo predstavuje nárast o približne 2% za posledných 24 hodín. Na týždennom grafe BTC zaznamenal mierny pokles o 1,1%.

Cenová prognóza algoritmu umelej inteligencie spoločnosti PricePredictions naznačuje, že Bitcoin by mohol do konca mája ešte mierne klesnúť a mesiac ukončiť na cenovej úrovni 28.265 USD. Uvedená predpoveď znamená 1,24 % sklz oproti súčasnej cenovej úrovni.

Bitcoin zároveň 1. mája dosiahol nový rekord 682.280 denných transakcií, čo predstavuje výrazný nárast o 255 % oproti jeho predchádzajúcemu historickému maximu 192.000, ktoré dosiahol 14. decembra 2017.

Populárny analytik grafov „Trader Tardigrade“ na svojom Twitter účte uviedol, že podľa neho sa medvedí krypto trh pravdepodobne chýli ku koncu, keďže Bitcoin vytvára „super býčiu formáciu“.

Trader Tardigrade vo svojom tweete z 3. mája zdieľal graf ceny Bitcoinu, ktorý ukazuje, že Bitcoin na konci svojho nedávneho klesajúceho trendu vytvoril rastúci klinový vzor (angl. rising wedge) a ako Trader Tardigrade poznamenal, tak Bitcoin prerazil nad hornú trendovú líniu a horizontálnu úroveň odporu. Rastúci klin je vzor používaný na identifikáciu potenciálnych obratov trendu.

Daný tweet obsahuje aj graf Bitcoinu z roku 2015, keď kryptomena vytvorila rovnaký obrazec, po ktorom nasledoval výrazný prielom smerom nahor.

 

Upozornenie: Uvedené neslúži ako investičná rada.