Bitcoin smeruje medzi mainstream a nikdy nie je príliš neskoro investovať.

Miliardár Mike Novogratz tvrdí, že je „takmer nezodpovedné“ neinvestovať do bitcoinu aspoň nejaké peniaze vzhľadom na jeho históriu a predpokladanú budúcnosť.

V minulosti získaval bitcoin svoju hodnotu väčšinou z dôvodu špekulatívneho záujmu investorov. Do hry však čoraz viac vstupujú inštitucionálni hráči. Medzi tieto organizácie patria investičné spoločnosti, banky, dôchodkové spoločnosti a ďalšie. Mnohé z týchto veľkých inštitúcií dnes považujú bitcoin za zabezpečenie proti inflácii - porovnateľné so zlatom.

Tu je niekoľko veľmi významných investícií v poslednom období:

Square je americká spoločnosť poskytujúca finančné služby, ktorá vytvára softvér a hardvér pre  uľahčenie platieb, a to najmä v oblasti spotrebiteľského trhu. Spoločnosť Square sa rozhodla investovať asi 1% svojho portfólia do bitcoinu, pretože verí, že bitcoin bude v budúcnosti základom digitálneho bohatstva. Square kúpil bitcoiny za 50 miliónov dolárov.

Britská spoločnosť Ruffer Investment vyčlenila viac ako 2,5% zo svojho portfólia, tj. 740 miliónov dolárov na nákup bitcoinov. Investícia bola „primárne ochranným ťahom pre ich portfóliá“, aby „fungovala ako zaistenie“ pred „rizikami“, ktoré vidia v krehkom monetárnom systéme a narušenom finančnom systéme.

MicroStrategy nakúpilo bitcoiny za viac ako 1 miliardu dolárov. MicroStrategy je najväčšia nezávislá verejne obchodovaná spoločnosť business intelligence. Tieto nákupy sú za rok 2020. Spoločnosť prvýkrát kúpila bitcoiny v auguste 2020 za cenu približne 16.000 dolárov za jeden bitcoin a na svojej investícii už zaznamenala obrovské zisky. Spoločnosť MicroStrategy použila takmer všetky svoje hotovostné rezervy a dokonca si požičala peniaze z verejného trhu na investovanie do bitcoinu.

V roku 2021 by teda nebolo prekvapením, ak individuálnych investorov zastihne „búrka FOMO“. Do bitcoinu teraz prúdi čoraz väčší počet veľkých inštitúcií zo strachu zo zmeškania obchodnej príležitosti. Cena bitcoinu neustále rastie Presné číslo, ktoré Bitcoin dosiahne a ktorým smerom sa vyberie, je evidentne neznáme, ale predpokladá sa jeho dlhá budúcnosť rastu, nehovoriac o okamžitých ziskoch, ktoré môže v blízkej budúcnosti priniesť.