Bitcoin sa vrátil nad 60 000 dolárov, ale medvede ešte nemuseli povedať posledné slovo.

Trh s kryptomenami v posledných dňoch lietal ako na horskej dráhe. Celková kapitalizácia v súčasnosti predstavuje približne 2,36 bilióna dolárov, čo je viac-menej na rovnakej úrovni, ako po včerajšej volatilite. Cena BTC si, rovnako ako ceny všetkých altcoinov, zažila búrku volatility. Medvede sa snažili Bitcoin stlačiť pod 60 000 dolárov a vo svojich pokusoch boli úspešné, aj keď dočasne, keďže cena klesla na minimum okolo 58 400 dolárov, čo je hodnota, ktorú sme tu nemali od začiatku mája.  Podľa väčšiny grafov sa cena BTC na tejto hladine odrazila a momentálne sa BTC obchoduje na úrovni okolo 61 900 USD. Bude teda zaujímavé ďalej sledovať, či medvede ešte naberú silu a budú sa snažiť stlačiť BTC hlbšie, možno až k úrovni 54 000 až 50 000 dolárov, alebo opraty prevezmú býci a vytlačia cenu naspäť k úrovni 64 300 až 66 900 USD, kde by sa opätovne mohlo začať hovoriť o býčích známkach. Uvidíme teda, či medvede budú Bitcoinu spôsobovať ďalšiu bolesť, alebo býci zavelia k novému ATH.

Podľa populárneho indexu Fear & Greed, ktorý meria emócie a sentimenty z rôznych zdrojov, je trh v stave strachu a jeho úroveň sa pohybuje okolo čísla 30, čo môže znamenať dočasné dno, ale môže to samozrejme tiež znamenať, že prevládajúca neistota je veľmi silná.

Cena BTC čelí oslabeniu a na dennom grafe klesla pod úroveň 50 EMA (50 dňový Exponential Moving Average). Aktuálne sa cena pohybuje na úrovni podpory 200 EMA (200 dňový Exponential Moving Average), čo ukazuje prítomnosť kupujúcich na nižších úrovniach. S cenou Bitcoinu začala klesať aj Bitcoinová dominancia, čo môže znamenať veľmi dobrý signál pre altcoiny.

Krypto expert s menom Dami-Defi zdieľal na platforme X príspevky, v ktorých hovorí o možnosti začiatku altcoinovej sezóny. Podľa analytickej platformy DUNE sa v súčasnosti objavujú pozitívne nákupné signály a expert Dami-Defi na základe toho poznamenal, že Bitcoin (BTC) zažíva pokles, zatiaľ čo altcoiny sú na vzostupe. Tento jav bol spozorovaný už skôr a zvyčajne naznačuje posun v likvidite od Bitcoinu ku altcoinom, keďže Bitcoinová dominancia klesá.

https://dune.com/discover/content/popular

Niektorí iní používatelia však majú obavy, že je ešte príliš skoro predpovedať altcoinovú sezónu. Podľa niektorých vyjadrení je „ešte veľmi skoro možné hovoriť o altcoinovej sezóne", ale na druhej strane, alternatívne projekty, ako napríklad AVAX, LINK sú dobými príkladmi, že k tomu môže dôjsť.  Viacerí sa však zhodujú na tom, že altcoinová sezóna príde až niekedy v októbri.

Súčasné trendy na trhu s kryptomenami naznačujú, že sa nachádzame v blízkosti kľúčových hodnôt, s ktorými investori musia počítať. Zatiaľ čo niektorí analytici súčasné hodnoty považujú za nákupnú príležitosť pre altcoiny, iní upozorňujú na opatrnosť a naznačujú, že môže byť ešte predčasné vyhlasovať začiatok altcoinovej sezóny. V konečnom dôsledku, či je správny čas na nákup altcoinov, bude závisieť od individuálnej ochoty jednotlivých investorov riskovať a samozrejme na základe dôkladnej analýzy trhových podmienok.