Bitcoin sa opäť blíži k hranici 55.000 USD

Bitcoin sa opäť blíži k hodnote 55.000 USD a celková trhová kapitalizácia tejto kryptomeny sa znova pohybuje na úrovni 1 bilióna dolárov.

Po tom, čo cena bitcoinu 20. februára dosiahla historické maximum 57.000 dolárov, prešla ostrou korekciou, ktorá len za osem dní znamenala pokles ceny na hodnotu 43.000 dolárov. Od tej doby sa bitcoin postupne zotavoval a zvyšoval svoju cenu až na súčasných viac ako 54.000 dolárov za jeden bitcoin. Oživenie bitcoinu prinieslo výsledok, že trhová kapitalizácia bitcoinu opäť prekročila 1 bilión dolárov, čo je úroveň, ktorú bitcoin nedosiahol od 22. februára.

Tento rast nasledoval po rade oznámení od investičných spoločností, ktoré pridali bitcoin medzi svoje aktíva. Jason Deane, analytik bitcoinu v spoločnosti Quantum Economics, pre Decrypt uviedol: „Kombináciou širokého prijatia kryptomien retailovými investormi a vstupom inštitucionálnych investorov sa vytvárajú ideálne podmienky pre otestovanie hodnoty 55.000 dolárov a následný rast ceny bitcoinu“.

Podľa AssetDash je bitcoin v súčasnosti šiestym najväčším aktívom podľa trhovej kapitalizácie, pričom v prvej päťke sa umiestnil medzi spoločnosťami ako Amazon, Apple a Microsoft.

Curtis Ting, výkonný riaditeľ krypto burzy Kraken pre Európu, uviedol, že udržanie trhovej kapitalizácie v hodnote 1 bilióna dolárov by mohlo spôsobiť ďalšie inštitucionálne investície. Vo svojom vyjadrení ďalej uviedol: "Značka, ktorá má hodnotu 1 biliónov dolárov dáva pocit legitimity a udržania si sily, čo môže byť ďalším predpokladom pre vstup ďalších silných inštitucionálnych hráčov.“