Bitcoin otáča krátkodobý trend a mieri na 50.000 dolárov.

Cena bitcoinu (BTC) sa prebudila zo svojho „spánku“ a mieri naspäť k hodnote 40.000 USD. Na základe posledných dní sa zdá, že „býčí sentiment“ je naspäť a analytici sa pripravujú na opakované testovanie stále vyšších cenových maxím. Momentálne sa cena Bitcoinu hýbe na úrovni 37.500 USD. Na týždennom a mesačnom grafe BTC zaznamenáva zisky 24,11% a 19,90%. Trhová kapitalizácia je tesne pod úrovňou 700 miliárd dolárov.

BTC udržal počas niekoľkých týždňov support na úrovni 32.000 dolárov a všetky prípadné poklesy pod 30.000 dolárov boli zamietnuté. Najnovšia správa agentúry Bloomberg Intelligence hovorí o tom, že cena bitcoinu je opäť na vzostupe. Hlavný stratég Mike McGlone poznamenal, že ďalšou hranicou odporu pre bitcoin bude úroveň 50.000 dolárov. Uvedené nálady potvrdzujú aj fundamenty.

Napríklad spoločnosť PayPal, vo svojej najnovšej správe uviedla, že umožní svojim používateľom používať svoje zostatky bitcoinov, ako zdroj financovania na nakupovanie u svojich obchodných partnerov, ktorých je takmer 30 miliónov. PayPal tiež plánuje rozšírenie svojich krypto služieb pre všetkých svojich používateľov do polovice roka. Ako informovala CNF, licencia, ktorú spoločnosť PayPal získala na prevádzkovanie svojej krypto služby, zaväzuje spoločnosť PayPal uschovať bitcoin v parite 1:1 pri nákupe uskutočnenom zákazníkmi na ich platforme. Čoraz väčší počet používateľov nakupujúcich bitcoin povedie k zvýšeniu ceny BTC na trhu.

Podobnou správou je aj vstup obrovského partnera Guggenheim Partners do kryptopriestoru.

Inštitúcie zároveň posilňujú vyjadrenia, že bitcoin sa môže stať globálnym rezervným aktívom. Paralelne s týmito informáciami, rastúci dlh USA a kvantitatívne uvoľňovanie budú ďalšími hybnými silami pre rast ceny bitcoinu.