Bitcoin na radare zaisťovacieho fondu vo výške 150 miliárd dolárov.

Jeden z najuznávanejších investorov a manažérov hedgeových fondov na svete zmenil svoj anti-bitcoinový postoj. Ray Dalio, zakladateľ hedžového fondu Bridgewater Associates, sa domnieva, že bitcoin má potenciál stať sa jednou z najlepších investícií našej doby. V nedávnom blogovom príspevku uviedol, že bitcoin je už na radare jeho hedžového fondu. Posledné Daliove názory sa výrazne líšia od tých spred roka, keď odmietol bitcoin ako alternatívne aktívum. V tom čase tvrdil, že vlády čoskoro začnú so zákazom vlajkovej kryptomeny. Tvrdil tiež, že CBDC zničia trh BTC, pretože vlády hľadali alternatívu k bitcoinu..

V jednom so svojich príspevkov miliardársky investor kryptomenu ocenil a uviedol: „...bitcoin je pekelným vynálezom....“ J

Dalio prirovnal bitcoin k vytvoreniu úverového monetárneho systému z roku 1350. Rovnako ako posun v monetárnom systéme, aj bitcoin „robí svojich vynálezcov a tých, ktorí sa doňho dostali skoro, veľmi bohatými a má potenciál urobiť mnoho ďalších ľudí veľmi bohatými a narušiť existujúci monetárny systém. “ Bitcoin sa etabluje ako jeden z najlepších alternatívnych aktív v čase, keď ich potreba rastie. Keďže vytváranie dlhov a peňazí je v súčasnosti príliš bežné a investori potrebujú aktívum s obmedzenou ponukou (ako zlato), a ktoré je možné súkromne vlastniť. Ako povedal: „...bitcoinu sa podarilo prekročiť hranice z vysoko špekulatívneho nápadu...“ Bitcoin prešiel testom času a je tu už viac ako desať rokov, čo je úspech, ktorý Dalio považuje za pôsobivý.