Bitcoin Futures ETF sa stal druhým najväčším spustením všetkých ETF v histórii

Bitcoin Futures ETF od spoločnosti ProShares sa stal druhým najväčším spustením ETF všetkých čias s objemom takmer 1.000.000.000 dolárov hneď v prvý deň obchodovania.

Eric Balchunas, senior ETF analytik spoločnosti Bloomberg, na twitteri uvádza, že „Bitcoin Strategy ETF ProShares“  (BITO) mal v prvý deň spustenia obchodovania celkový objem obchodov vo výške viac ako 993 miliónov dolárov. Aj keď budeme brať do úvahy zoznam ETF, ktoré boli spustené bez prirodzeného objemu, tak „Bitcoin Strategy ETF ProShares“ malo druhé najväčšie spustenie za celú históriu ETF. Pričom najväčším ETF zostáva Blackrock US Carbon Transition Readiness s objemom obchodovania 1.161.734.000 dolárov. Podľa analýzy, Balchunas vysvetľuje, že fond BITO dosiahlo objem obchodu 440 miliónov dolárov už do hodiny od spustenia.

Podľa CoinGecko sa Bitcoin aktuálne obchoduje za 64.461 dolárov, čo je za posledný týždeň nárast o viac ako 11%. Najväčšie kryptoaktívum podľa trhového stropu dosiahlo v polovici apríla svoje historické maximum (ATH) 64.804 dolárov, takže od dosiahnutia ATH ho delí už len niekoľko stoviek dolárov.