Bitcoin by mohol ďalej klesať, tvrdí analytik J.P. Morgan

Po predchádzajúcom tvrdení, keď vo svojej správe banka J.P. Morgan tvrdila, že bitcoin môže dosiahnuť 146.000 dolárov ešte tento rok, vo svojej poslednej správe otáča svoj názor. Podľa správy analytika J.P. Morgan sa bude bitcoin, po korekcii na trhu a ochladení záujmu, pohybovať medzi hodnotami 24.000 a 36.000 dolárov. Vo svojej správe zároveň uvádza, že mnoho veľkých inštitúcií stráca záujem o bitcoin z dôvodu vysokej volatility. Máj 2021 bol pre bitcoin najhorším mesiacom od roku 2011 a stratég spoločnosti J.P. Morgan a expert na digitálne aktíva, Nikolaos Panigirtzoglo, sa domnieva, že bitcoin spôsobí v strednodobom horizonte ešte držiteľom bitcoinov bolesti brucha, pretože v strednodobom horizonte by ešte mohol klesnúť. V správe pre investorov napísal, že pred začatím nového cenového rastu bude potrebné, aby sa cena bitcoinu znížila na 26.000 dolárov, aby tým bola signalizovaná kapitulácia retailových obchodníkov.

V posledných týždňoch bitcoin stagnuje na cenových úrovniach medzi 30.000 až 40.000 dolárov. Májová volatilita a prepad podľa neho poškodil obraz bitcoinu v očiach mnohých inštitucionálnych investorov, ktorí tým začali pochybovať o potenciáli bitcoinu, ako uchovávateľa hodnoty.

Poznamenáva tiež, že samotný nárast volatility, najmä bitcoinu a etherea, je prekážkou ďalšieho inštitucionálneho prijatia, pretože sa tým znižuje atraktivita bitcoinu, ako digitálneho zlata, v porovnaní s tradičným zlatom, ktoré sa nachádza v inštitucionálnych portfóliách.

J.P. Morgan sa však čoskoro pripojí k spoločnostiam Morgan Stanley a Goldman Sachs a začne ponúkať bitcoinové produkty svojim lukratívnym klientom.

Minulý mesiac tiež spoločnosť J.P. Morgan oznámila, že spustí nové fondy, ktoré umožnia lukratívnym klientom investovať do bitcoinu a ďalších digitálnych aktív. Produkty majú byť dostupné toto leto.