Bitcoin a Ethereum budú uchovávateľom hodnoty

Investičný riaditeľ spoločnosti SkyBridge Capital, Troy Gayeski, v nedávnom rozhovore pre Bloomberg uviedol, že bitcoin (BTC) a ethereum (ETH)  budú podľa neho hlavnými aktívami z pohľadu uchovávania hodnoty a ocenil bitcoin, ako triedu aktív pričom vyzdvihol jeho výhody. V rozhovore tiež spomenul, že spoločnosť SkyBridge Capital investovala nielen do bitcoinu, ale aj do kryptomeny ethereum. Podľa jeho názoru budú tieto dve najväčšie digitálne aktíva v budúcnosti najpreferovanejšou možnosťou uchovávania hodnoty a to aj napriek súčasnej veľkej volatilite.

Gayeski v rozhovore na aktuálnu situáciu ohľadom ceny bitcoinu uviedol, že ak sa teraz pozriete na údaje z blockchainu, tak tieto informácie vám v zásade hovoria, že mnoho veľkých hráčov a držiteľov kryptomien potvrdzujú svoje pozície a v súčasnej dobe postupne akumulujú ďalšie sumy týchto aktív, ktoré sa dostali na trh koncom minulého roka.

Gayeski tiež vysvetlil, že SkyBridge Capital sa vždy snaží generovať výnosy, ktoré sa budú líšiť od akcií a fixného príjmu, a preto sa spoločnosť rozhodla investovať na kryptotrhu.

Rovnako, ako Gayeski sa pred mesiacom vyjadril aj zakladateľ SkyBridge Capital , Anthony Scaramucci, ktorý predpovedá ďalší býčí rast bitcoinu. V rozhovore pred mesiacom uviedol: „Som si veľmi istý tým, že tu budeme sedieť aj o rok alebo o dva a budeme hovoriť o tejto volatilite, ale tiež budeme ohromení stúpajúcou trajektóriou BTC v priebehu nasledujúcich 24 mesiacoch."

Legendárny investor Ben Miller sa tiež podelil o svoje myšlienky na súčasnú situáciu okolo primárnej kryptomeny. Miliardár pripomenul, že majetok sa vždy vytvára v čase hlbokej hospodárskej krízy s cieľom bojovať proti finančným neúspechom a krízam.

„Bitcoin sa zrodil z krízy v roku 2008 a bol navrhnutý tak, aby neobsahoval vládnu kontrolu a manipuláciu, ale aby predstavoval vrchol aktíva odolného voči inflácii. Aktuálne je to otvorenou otázkou, či bitcoin bude trvalým uchovávateľom hodnoty, aj keď na oboch stranách sa stretávame s mnohými vyhranenými názormi. “