Binance bude tokenizovať akcie Microsoft, Apple a MicroStrategy

Po vstupe Binance do obchodovania s tokenizovanými akciami, táto popredná burza s kryptomenami oznámila, že bude kótovať ďalšie tokenizované akcie.

Spoločnosť Binance včera vo svojom oficiálnom oznámení uviedla, že do konca apríla bude zavádzať akciové tokeny spoločností Microsoft, Apple a MicroStrategy. Následne budú môcť používatelia burzy získať expozíciu voči všetkým trom spomenutým akciovým tokenom.

Podľa oznámenia sú už akciové tokeny MicroStrategy pripravené na obchodovanie. Akciové tokeny spoločnosti Microsoft a Apple budú dostupné na Binance 28. apríla, respektíve 30. apríla.

Spoločnosť Binance predstavila túto novú funkciu začiatkom tohto mesiaca, keď uviedla na zoznam tokenizovaných akcií spoločnosť Tesla, výrobcu elektronických automobilov Elona Muska. Do zoznamu boli tiež pridané akcie kryptoburzy Coinbase.

Spoločnosť Binance prešla po uvedení svojho nového produktu pod novú regulačnú kontrolu. Podľa toho sa zdá, že burza už vyriešila problém s regulačnými orgánmi, pretože pokračuje v pridávaní ďalších tokenizovaných akcií.

Čo sa týka nového produktu, tak všetky tokenizované akcie na Binance sú viazané na stablecoin Binance USD (BUSD). Akciové tokeny tiež plne podporujú portfólio zodpovedajúcich podkladových cenných papierov.