Bidenova administratíva premýšľala o zavedení opatrení pre kryptomeny

Podľa správy denníka The Washington Post z 25. mája informovalo Americké ministerstvo financií Bidenovu kanceláriu o rizikách spojených s kryptomenami.

Úradníci v súčasnosti diskutujú o zavedení opatrení pre bežných retailových investorov, ktorí investujú do kryptomien, aby im zabezpečili väčšiu ochranu a zároveň im umožnili investície.

Biely dom sa v súčasnosti snaží nájsť regulačné medzery na trhu s kryptomenami, tak aby bolo možné obmedziť zneužitie za účelom prania špinavých peňazí alebo financovania terorizmu.

Biely dom si uvedomuje skutočnosť, že z abstraktného pohľadu existujú rôzne druhy rizík, na ktoré je potrebné dávať si pozor a vyriešiť ich. Americké úrady sú ale stále do značnej miery vo vyčkávacej pozícii.  

Ako uvádza web U.Today, tak Bidenova kancelária sa snaží zdvojnásobiť počet zamestnancov Internal Revenue Service (IRS) v snahe posilniť dodržiavanie regulačných predpisov pre obchodovanie s kryptomenami.

Ako uvádza správa, tak aj keď minulý týždeň zaznamenali kryptomeny veľký prepad, tak nateraz federálne regulačné orgány nie sú znepokojené touto volatilitou, s tým žeby  aktuálna volatilita na kryptotrhu narušovala ostatné finančné systémy.