Bezproblémový spôsob spustenia DAO na Tezose.

TQ Tezos, technologická spoločnosť so sídlom v New Yorku, ktorá vytvára riešenia a softvér s otvoreným zdrojovým kódom pre podniky a vývojárov založené na Tezose, oznámila svoj projekt Homebase, ktorý umožní komukoľvek spustiť DAO na Tezose.

Podľa spoločnosti si projekt Homebase kladie za cieľ poskytnúť komukoľvek bezproblémový spôsob spustenia decentralizovaných autonómnych organizácií (DAO) na Tezose len niekoľkými kliknutiami na základe frameworku inteligentnej zmluvy s názvom BaseDAO.

BaseDAO umožňí komukoľvek vytvárať a dolaďovať svoje DAO na Tezose pre decentralizovanú správu zdrojov, registrov alebo pravidiel a „prispôsobiteľných návrhov“. Rámec je založený na štandarde tokenov FA2. Cykly riadenia BaseDAO zahŕňajú dve obdobia: obdobie návrhu a obdobie hlasovania. Návrhy sa podávajú počas obdobia návrhu a potom držitelia tokenov DAO, ktorí zmrazili svoje aktíva v DAO, hlasujú o tom, či budú návrhy vykonané.

Druhou časťou Homebase je intuitívne používateľské rozhranie na vytváranie a interakciu s DAO vytvorenými pomocou rámca BaseDAO. Umožňuje to tvorcom DAO „vytvoriť DAO na základe niekoľkých šablón, zvoliť parametre procesu riadenia a prideliť počiatočnú distribúciu natívneho tokenu DAO.“ TQ Tezos predstaví beta verziu Homebase začiatkom marca.