Bayern Mníchov uzavrel viacročné partnerstvo s kryptomenovou spoločnosťou Bitpanda.

Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov upevnil svoju prítomnosť v kryptopriestore uzavretím viacročného partnerstva s rakúskou kryptomenovou spoločnosťou Bitpanda. Dohoda s okamžitou platnosťou stanovila Bitpandu za nového platinového partnera a oficiálneho sponzora obchodovania s kryptomenami úradujúcich nemeckých šampiónov.

Spolupráca bola oficiálne oznámená na domácej pôde Bayernu, v Allianz Aréne, počas ich zápasu proti TSG Hoffenheim 12. januára. Bitpanda bude prominentnou súčasťou všetkých domácich zápasov počas trvania tohto partnerstva.

Výkonný riaditeľ Bitpandy, Eric Demuth, zdôraznil spoločné hodnoty a víťaznú mentalitu, ktoré spájajú futbalového giganta a kryptoplatformu, čím položili základy pre dlhodobé partnerstvo. Demuth uviedol: „Bayern Mníchov a Bitpanda spája silná víťazná mentalita a očakávanie, že sa budú každým dňom zlepšovať. Pre nás sú tieto zdieľané hodnoty dokonalým základom pre dlhodobé partnerstvo.“ 

Vpád Bitpandy do sponzoringu športu zaznamenal podobné úspešné dohody aj s talianskou rugbyovou federáciou v roku 2023, ktoré sa týkali Svetového pohára v ragby mužov, sponzorskej zmluvy s tenisovým turnajom Madrid Open v roku 2022 a prémiového sponzorstva World Padel Tour v tom istom roku.

Jan-Christian Dreesen, výkonný riaditeľ Bayernu Mníchov, vyjadril nadšenie zo spolupráce a uviedol: „Rovnako ako FC Bayern, aj Bitpanda je lídrom na trhu vo svojom odbore. Naše ciele chceme v budúcnosti dosiahnuť spoločne." Tento názor potvrdil aj Andreas Jung, marketingový riaditeľ Bayernu Míchov, ktorý zdôraznil synergiu medzi týmito dvoma značkami.

Zatiaľ čo Bayern prijal novú éru sponzorstva cez kryptomeny, tak klub oslávil aj ďalšie finančné úspechy. Vo finančnom roku 2022-23 zaznamenal Bayern Mníchov rekordné príjmy v celkovej výške 854,2 milióna eur spolu s pozoruhodným medziročným nárastom zisku. Zisk pred zdanením sa viac ako strojnásobil, zo 17,1 milióna EUR na 54,5 milióna EUR.

Lukas Enzersberger-Konrad, zástupca výkonného riaditeľa Bitpanda, zdôraznil vhodný charakter spolupráce a poznamenal: „Bayern Mníchov je rekordman a šampión. Bitpanda je lídrom na trhu v Európe. Spolu v partnerstve? To sa hodí!"