Basketbalová profi liga v Kanade umožní hráčom platy v bitcoinoch

Kanadská elitná basketbalová liga umožní od budúceho týždňa hráčom siedmich tímov prijímať časť ich platov v bitcoinoch.

Podľa štvrtkového oznámenia, Kanadská elitná basketbalová liga (CEBL) uzavrela partnerstvo s torontskou burzou kryptomien Bitbuy, aby umožnila na požiadanie vyplatiť časť platov basketbalistom v bitcoinoch (BTC). Predstavitelia CEBL uviedli, že zabezpečia doručenie finančných prostriedkov do osobných krypto peňaženiek hráčov.

Viac ako 70 hráčov, ktorí sú na súpiskách tímov Edmontonu Stingers, Fraser Valley Bandits, Guelph Nighthawks, Hamilton Honey Badgers, Ottawa Blackjacks, Niagara River Lions a Saskatchewan Rattlers požadujú vyplácať časť platov v bitcoinoch, prostredníctvom krypto platieb. Torontská burza Bitbuy sa zároveň pripája do basketbalu, ako oficiálny sponzor CEBL.

Kimbal Mackenzie z basketbalového tímu Nighthawks uviedol, že je nadšený z príležitosti dostávať plat v bitcoinoch. Zároveň dodal, že je presvedčený o tom, že v kryptomenách je budúcnosť a teší sa z toho, že časť jeho platu ide priamo, ako investícia do kryptomien, pričom je presvedčený, že túto investíciu ocení najmä v najbližších 10-30 rokoch, keď už s basketbalom skončí.

Aj keď mnoho športových organizácií uzavrelo partnerstvá s krypto spoločnosťami a blockchainovými firmami, tak mnoho ľudí má stále obavy z bitcoinu, ako prostriedku výmeny vzhľadom na aktuálne cenové výkyvy kryptomien. 

Kimbal Mackenzie na záver rozhovoru pre CEBL uviedol: „Chcem dostávať polovicu môjho platu v bitcoinoch. Ak cena bitcoinu padne, tak padne. No a čo? Nejaká volatilita ma vôbec netrápi. Je to rozhodnutie, ktoré som bol pripravený urobiť. Na druhej strane, ak sa cena bitcoinu zvýši a porastie, tak možno o dva roky odídem do dôchodku.“