Bankový gigant Commerzbank podal žiadosť o licenciu stať sa depozitárom kryptomien

Keďže trh s kryptomenami sa postupne šíri do rôznych odvetví častí sveta, tak aj bankové inštitúcie čelia zvýšenému dopytu klientov o služby a investície súvisiace s kryptomenami.

Jednou z bánk, ktoré podnikli prvé kroky pri zavádzaní služieb súvisiacich s digitálnymi aktívami, je nemecký gigant Commerzbank, ktorý podal žiadosť o licenciu Federálnemu úradu pre finančný dohľad (BaFin) na podnikanie v oblasti úschovy kryptomien. Úrad BaFin udeľuje licencie finančným inštitúciám, ktoré chcú digitálne meny uchovávať pre klientov a zároveň chcú s nimi tiež obchodovať.  V Nemecku je od 1. januára 2020 táto licencia povinná pre podnikanie s kryptomenami, ako napríklad Bitcoin (BTC), či Ethereum (ETH). Commerzbank v súčasnosti poskytuje služby pre takmer 28.000 korporátnych skupín a pre takmer 11 miliónov súkromných a podnikateľských klientov v Nemecku.

Žiadosťou o licenciu stať sa depozitárom kryptomien sa pripojil k dlhému zoznamu inštitúcií, ktoré sa ju snažia získať. Podľa nemeckého finančného regulátora aktuálne dostali 25 žiadostí o licenciu a štyri žiadosti už schválili.