Bývalý generálny riaditeľ krachnutej kryptomenovej burzy FTX bude vypovedať

Bývalý generálny riaditeľ FTX Sam Bankman-Fried (SBF) potvrdil, že je ochotný vypovedať pred parlamentným výborom pre finančné služby vo Washingtone D.C. Vypočutie má byť v 13.decembra.

Na svojom twitter účte uviedol, že sa pokúsi poskytnúť informácie a podrobnosti o platobnej (ne)-schopnosti burzy FTX a amerických zákazníkoch, ktoré by mohli vrátiť časť hodnoty okradnutým používateľom. Ako napísal, tak stále nemá prístup k väčšine svojich pracovných a súkromných dát, a preto je limitovaný tím, čo bude schopný povedať.

Sam Bankman-Fried tiež uviedol: „Považoval som sa za vzorného generálneho riaditeľa. Pochybil som a to čo sa stalo bolo deštruktívne a je mi to ľúto. Odmietam však, že by som deštrukciu spôsobil zámerne. Zapletený kryptomagnát má poskytnúť informácie o kolapse burzy FTX, kde má opísať „svoju verziu príbehu“. Výbor Snemovne reprezentantov pre finančné služby odkázal, že informácie zverejní až po ukončení vlastného vyšetrovania. Maxine Watersová, predsedníčka parlamentného výboru uviedla, že je pripravená Sama Bankmana-Frieda predvolať súdnym príkazom, ak sa nedostaví na buducotýždňové vypočutie.