Austrálski investori uprednostňujú bitcoin a ethereum pred zlatom a striebrom

Prieskum uskutočnený v mene BTC Markets ukázal, že väčšina Austrálčanov si vyberá investície do kryptomien pred investíciami do striebra, či zlata.

Podľa prieskumu, do ktorého bolo zapojených viac ako 2.000 austrálskych investorov, sa bitcoin a ethereum zdajú populárnejšie ako zlato a striebro. Rozdiel je však minimálny. Vo februári držalo bitcoiny a ďalšie kryptomeny približne 12,6% austrálskych investorov, v porovnaní s 12,1% investorov držiacich striebro a zlato.

Hranice adopcie kryptomien v Austrálii posúva najmä mladšia generácia vo veku od 25 do 34 rokov. Za zmienku stojí, že akciový trh je pre investorov stále najpreferovanejšou možnosťou. 63,6% respondentov uviedlo, že vlastnia akcie priamo, zatiaľ čo 28,8% investovalo do fondov obchodovaných na burze alebo do spravovaných fondov.

Pokiaľ ide o preferované digitálne aktíva, tak austrálski investori majú veľký záujem o bitcoin a ethereum. Až 83,2% respondentov potvrdilo, že držia bitcoin a  42% respondentov potvrdilo, že držia ethereum. V austrálskom krypto prostredí dominujú predovšetkým muži, pričom muži tvoria 63% všetkých kryptoinvestorov.