Arrington Capital spustil fond vo výške 100 miliónov dolárov pre blockchain Algorand

Arrington Capital, spoločnosť pre správu digitálnych aktív, spustila nový fond v hodnote 100 miliónov dolárov na podporu iniciatív, ktoré budú budované na platforme Algorande (ALGO). Algorand je jeden z popredných blockchainov v oblasti decentralizovaného a tradičného financovania.

Rastový fond Arrington Algorand (AAGF) bude investovať do projektov zameraných na Algorand, vrátane likvidných a nelikvidných tokenov, s cieľom podporiť projekty, ktoré vytvárajú nové finančné aplikácie v ekosystéme Algorand.

Michael Arrington k danému oznámeniu uviedol: "Sme inšpirovaní trakciou, akú Algorand na trhu má. Vďaka neprekonateľnej technike, robustnému vývojárskemu tímu a vízii dlhodobej udržateľnosti má platforma Algorand všetky predpoklady pre ľahšie a lepšie vytváranie budúcnosti v oblasti financií.“

Spoločnosť Arrington Capital podľa tlačovej správy v súčasnosti spravuje aktíva v hodnote viac ako 1 mld. USD.

Algorand, bol uvedený na trh v roku 2017. Jedná sa o decentralizovanú blockchain platformu, za ktorou stojí Algorand Foundation v čele s významným kryptografom Silviom Micalim, ktorý je držiteľom Turingového ocenenia za položenie základov modernej kryptografie založenej na verejnom kľúči z roku 2012. Toto ocenenie sa v IT sektore vníma ako ekvivalent Nobelovej ceny. Prvý blok Algorandu bol vyťažený 11. júna 2019. Sila platformy Algorand tkvie najmä v tom, že všetci užívatelia bez rozdielu majú právo zúčastniť sa na procese navrhovania a schvaľovania blokov. Je teda dosiahnutá maximálna miera decentralizácie a vstupná brána pre túto činnosť je nastavená na 1 ALGO. Algorand má naviac veľmi silný tím vývojárov v čele so spomínaným Silviom Micalim, ktorý má v rukáve ešte niekoľko významných kariet, s ktorými nás v budúcnosti prekvapí. Už dnes sa dajú priamo na prvej vrstve používať smart kontrakty alebo digitalizovať komodity či majetok

Ďalším zaujímavým a pozitívnym oznámením pre platformu Algorand je, že bitcoinová peňaženka Exodus prevedie svoje bežné akcie na bezpečnostné tokeny založené na blockchaine Algorand. Spoločnosť MAPay, globálna firma v oblasti zdravotníckych technológií so zameraním na decentralizované platobné siete, tiež oznámila, že na platforme Algorand zavedie vlastný stablecoin s cieľom zlepšiť efektívnosť systému zdravotnej starostlivosti.

Medzi ďalšie príklady prijatia Algorandu patrí Bnext, ktorý spracováva počiatočné platby vo výške 100 miliónov dolárov v Európe a Latinskej Amerike na sieti Algorand, a rovnako tak aj spoločnosť SAP, ktorá poskytuje svojim podnikovým zákazníkom interoperabilitu medzi spoločnosťou SAP a verejným blockchainom Algorand. Spoločnosť Borderless Capital, ktorá sa zaoberá rizikovým kapitálom, tiež oznámila vytvorenie fondu vo výške 25 miliónov USD. Fond bude zameraný na podporu blockchainových startupov so sídlom v Miami, ktoré vyvíjajú  digitálne platobné riešenia v sieti Algorand. Je potrebné tiež doplniť, že platforma Algorand v poslednom období integrovala dva najväčšie stablecoiny ako sú Tether (USDT) a USD Coin (USDC)

Rastový fond Arrington Algorand teda predstavuje ďalší kľúčový strategický pilier pri podpore dynamiky tejto technologickej platformy pre regulované decentralizované financie a budúcnosť financií.

Podľa platformy CoinMarketCap sa Algorand podľa trhovej kapitalizácie aktuálne nachádza na 31 mieste s trhovou kapitalizáciou 3,2 miliardy dolárov a jeho aktuálna cena je 1,07 dolára. V každom prípade uvedené správy sú pre Algorand veľmi pozitívne a je možné v najbližšom období očakávať rast ceny tejto kryptomeny.