Ardana oznámila partnerstvo s Near Protocol (NEAR)

V rámci partnerstva s Near-Protocol postaví Ardana most na prevod aktív medzi Cardano a NEAR. Podľa oficiálneho oznámenia tímu Ardana, prvého stablecoinového hubu a DeFi projektu v ekosystéme Cardano, sa Ardana spojila s Near Protocol (NEAR). Pred niekoľkými týždňami Ardana oznámila úspešné dokončenie svojej druhej DEX Initial Offering (IDO), sotva týždeň po dokončení prvej.

Ryan Matovu, generálny riaditeľ a zakladateľ spoločnosti Ardana, v oznámení uviedol: „Táto spolupráca je rozhodujúca pre celý ekosystém Cardano. Ardana sa zaviazala poskytovať krypto komunite bezproblémovú integráciu medzi rôznymi projektmi a ekosystémami. Preto sme nadšení, že môžeme oznámiť partnerstvo so spoločnosťou NEAR. Vzájomná spolupráca pomôže obom organizáciám preskúmať nové cesty potenciálneho rastu v ekosystémoch blockchainových technológií."

NEAR Protokol je dynamický ekosystém, ktorý je bezpečný, škálovateľný a zameraný na skúsenosti vývojárov aj používateľov. Generálny riaditeľ nadácie NEAR Erik Trautman o partnerstve povedal: „Vízia spoločnosti NEAR vždy počítala s multireťazcovým svetom, v ktorom môže každý blockchain bez problémov navzájom komunikovať a vymieňať si dáta s iným blockchainom. Ardana je navrhnutá tak, aby pomohla vytvoriť viacreťazcový svet a integrácie, čím pomáha realizovať tento cieľ. "

Vďaka partnerstvu a následnej integrácii projektov uľahčí Ardana v ekosystémoch Cardano a NEAR vzájomný prenos tokenov, pričom v budúcnosti budú pridané aj funkcie medzireťazcových inteligentných zmlúv (angl. cross-chain smart contract). Táto správa prichádza po silnom raste adopcie Cardana, keď sieť Cardano nedávno prekonala hranicu 2 miliónov peňaženiek.