„Arab Bank Switzerland“ si vybrala Tezos na integráciu služieb inštitucionálnej úschovy

„Arab Bank Switzerland“ v utorok oznámila, že bude integrovať služby vkladania, obchodovania a úschovy prostredníctvom blockchainu Tezos a jeho natívneho tokenu XTZ v snahe vytvoriť prostredie digitálnych aktív pre inštitúcie, korporácie a jednotlivcov.

50-ročná banka spustila spoluprácu so spoločnosťou Tezos v nádeji, že bude ťažiť z vlastného ekosystému zameraného na úsporu energie, nízke poplatky a rýchle aktualizácie.

Rani Jabban, generálny riaditeľ „Arab Bank Switzerland“, komentoval ambície inštitúcie po tomto oznámení nasledovne: „Digitálne aktíva sú základným kameňom našej stratégie a vyžadujú si vysokú flexibilitu pri dodržaní najvyšších štandardov zabezpečenia. Našim poslaním je preklenúť tradíciu a špičkové inovácie. Tezos so svojou škálovateľnosťou, vysokokvalitným riadením a možnosťami vkladov dokonale zapadá do našej vízie. “ Spoločnosť Tezos okrem toho spolupracuje s niekoľkými ďalšími organizáciami so sídlom vo Švajčiarsku. Na umožnenie tokenizácie majetku si Tezos vybrala tiež trojica švajčiarskych spoločností Crypto Finance Group, InCore Bank a Inacta. Švajčiarske inštitúcie sa v posledných rokoch stali prominentnými, globálnymi priekopníkmi v prijímaní digitálnych aktív, pričom ťažia z miernej politiky regulácie kryptomien v krajine.

Len minulý týždeň sa švajčiarska banková inštitúcia SEBA Bank AG stala jednou z prvých bánk digitálnych aktív na svete, ktorej bolo udelené schválenie licencie CISA od FINMA na uľahčenie služby úschovy prémiovej triedy kryptomien pre švajčiarske systémy kolektívneho investovania.

Analytické údaje od spoločnosti Cointelegraph Markets ukazujú, že token Tezos (XTZ) tento týždeň zaznamenal pokračovanie vzostupného trendu, ktorý sa po parabolickom raste zvýšil o 45,50%. Kryptomena Tezos je aktuálne 30 kryptomenou podľa trhovej kapitalizáci a aktuálna cena tokenu XTZ sa pohybuje na cenovej úrovni 7,80 USD.