Apple hľadá odborníkov so skúsenosťami v priestore kryptomien

Podľa posledných informácií sa zdá, že Apple napreduje vo svojich plánoch smerom k prijatiu kryptomien. Gigant Apple aktuálne hľadá odborníkov zo sveta fintech vrátane kryptomien, ktorí by boli schopní realizovať rozvoj podnikania v oblasti „alternatívnych platieb“ vrátane kryptomien.

Požiadavky si vyžadujú minimálne päťročné kvalifikačné skúsenosti s alternatívnymi platobnými možnosťami, ako sú digitálne peňaženky a kryptomeny.

Požiadavky na kandidáta pre pozíciu „Business Development Manager“ zverejnil v stredu tím WPC (Apple Wallets, Payments, and Commerce), ktorý hľadá profesionálov pre vznikajúce a alternatívne platobné riešenia, ktoré by mali byť súčasťou Apple Pay, čo je jedna z najväčších platobných možností, s rastúcou užívateľskou základňou, ktorá má v súčasnosti viac ako 65 miliónov používateľov. Ak sa do služby Apple Pay implementujú kryptomeny, tak by to mohlo bežnému človeku priniesť minimálne možnosť experimentovať s kryptomenami prostredníctvom zariadení Apple, kreditných kariet, či digitálnych peňaženiek.

Spoločnosť Apple uviedla, že rozvíjajúce sa finančné technológie môžu zmeniť spôsob života ľudí, pretože nové nápady prinášajú nové spôsoby, nové mimoriadne produkty, nové služby a skúsenosti, ktoré si ľudia predtým ani len nedokázali predstaviť a teraz postupne si nevedia predstaviť svoj život bez nich.