Americký senát schváli nový stimul vo výške 1,9 bilióna dolárov

Americký senát schválil zákon o novom stimule vo výške 1,9 bilióna dolárov. S uvedenou správou sa očakáva, že bitcoin sa vydá na novú cenovú rally, keďže zároveň do sveta kryptomien prichádzajú ďalšie inštitucionálne investície.

Americký senát v sobotu 6. marca prijal očakávaný návrh stimulačného zákona vo výške 1,9 bilióna dolárov, čo je zhruba dvakrát viac ako trhová kapitalizácia BTC. Podľa investorov to bude mať rovnako ako predchádzajúci stimul z apríla 2020 pozitívny krátkodobý vplyv na cenu bitcoinu.

Prvý návrh stimulov z apríla 2020 vyústil do masívneho nákupu akcií na americkom akciovom trhu a rovnako tak aj do kryptomien. Peter Brandt, uznávaný obchodník, verí, že kombinácia devalvácie dolára a nového stimulačného balíka bude naďalej pomáhať bitcoinu v jeho raste.

Na svojom twitteri napísal: „Devalvácia kúpnej sily amerického dolára sa v skutočnosti začala iba teraz. To je dôvod, prečo budú bitcoin, nehnuteľnosti, americké akcie a komodity naďalej stúpať vo svojom trende vyššie voči americkému doláru. “

Táto správa už cenu bitcoinu ovplyvnila, pretože bitcoin sa opäť vyšplhal nad 50.000 dolárov a v súčasnosti sa obchoduje na hodnotách nad 57.000 dolárov.

Nový návrh zákona o stimule vo výške 1,9 bilióna dolárov však nie je jediným faktorom, ktorý zlepšuje sentiment na trhu okolo bitcoinu (BTC). Nové inštitucionálne investície do bitcoinu sú teraz pomaly za každým rohom. Ako vysoko však bitcoin vystrelí a ako ďaleko zájde však ukáže len čas.