Altcoin decentralizovaného video streamovania. Čaká nás parabolická rally Theta Network?

Pseudonymný trader Kaleo na svojom účte „X“ (Twitter) zverejnil správu pre svojich 632.300 sledovateľov ohľadom projektu Theta Network (THETA), ktorá je platformou na decentralizované streamovanie videa. Podľa jeho názoru a predpokladu, by cena natívneho tokenu THETA mohla vzrásť o viac ako 200%, pretože sa znovu zvyšuje záujem o priestor sociálnych financií (SoFi), medzi ktoré patrí aj decentralizované streamovanie videí. Kaleo uviedol: „Som stále neuveriteľne optimistický na SoFi čo sa týka nasledujúcich mesiacov, pretože máte tokeny ako THETA, ARENA a FT (Friend.tech), ktoré sa rozbehnú a prinesú opäť viac pozornosti do sektora decentralizovaných financií.“ Pri pohľade na graf obchodník naznačuje, že THETA by mohla stúpnuť nad 10 dolárov.

Theta Grafjpg

Theta Network https://thetatoken.org/ je projekt, ktorý sa snaží stimulovať globálnu sieť počítačov k prevádzke decentralizovanej platformy na streamovanie videa. V súčasnosti je doručovanie akéhokoľvek obsahu geograficky umiestnené do siete operátorov a za poskytovanie obsahu video streamu platí koncový používateľ. Tieto existujúce siete sú obmedzené svojim umiestnením a nedokážu držať krok so stále kvalitnejšími streamami. Decentralizované širokopásmové siete majú za cieľ optimalizovať doručovanie obsahu a znižovať náklady na doručovanie obsahu stimulovaním súkromných poskytovateľov tak, aby zdieľali svoje pásma. Týmto spôsobom umožňuje existujúcim video a mediálnym platformám zvyšovať prírastkové výnosy, zatiaľ čo používatelia platia nižší poplatok za využitie tejto zdieľanej šírky pásma a poskytovanie kvalitnejších multimédií.

Theta je sieť kompatibilná s EVM (Ethereum Virtual Machine) a pozostáva z blockchainovej siete a siete Edge. Blockchainová vetva Theta sa stará o finančné prevody a inteligentné zmluvy, zatiaľ čo sieť Edge sa stará o ukladanie a doručovanie mediálnych aktív. Poskytovatelia šírky pásma získavajú odmeny v tokenoch THETA a rôzne šírky pásma je možné zdieľať na mobilných zariadeniach, počítačoch a iných zariadeniach. Čím viac používateľov sa pripája k sieti Theta, tým je k dispozícii väčšia šírka pásma, a tým sa zároveň zlepšuje kvalita streamovania videí v sieti. Sieť Theta tiež umožňuje vývojárom budovať decentralizované aplikácie na svojom blockchaine. Medzi príklady aplikácií patria napríklad aplikácie na distribúciu licenčných poplatkov a mechanizmy crowdfundingu. Theta tiež vybudovala mikroplatobný systém na účely streamovania videa, ktorý umožňuje divákom a tvorcom obsahu odosielať a prijímať THETA prostredníctvom oficiálnej aplikácie krypto peňaženky.

Theta cjpg

THETA sa momentálne obchoduje za 3,16 USD, čo predstavuje nárast o 10,5 % za posledných 24 hodín. Podľa trhovej kapitalizácie sa THETA nachádza 47. mieste všetkých kryptomien a od svojho ATH (najvyššie dosiahnutej hodnoty) z apríla 2021 je vzdialená takmer 80%.