Algorand sa chystá na obrovskú injekciu likvidity

Nadácia Algorand Foundation udelila spoločnosti Applied Blockchain grant, na vývoj dôveryhodného mosta s názvom „London Bridge“, ktorý spojí ekosystémy Algorand a Ethereum.

V tlačovej správe nadácia uviedla, že most umožní integráciu Algorandu nielen s Ethereom, ale aj s inými blockchainovými sieťami a pritiahne tak významnú likviditu do rastúcej siete Algorand.

Napriek nízkej latencii, vysokej škálovateľnosti a nízkym poplatkom má Algorand problémy s prilákaním likvidity, keďže väčšina DeFi a NFT projektov je v súčasnej dobe najmä v ekosystéme Ethereum. Algorand tak zápasí s nedostatkom sieťového efektu. Na vyriešenie tohto problému nezisková organizácia Algorand Foundation udelila grant na vývoj premosťujúceho riešenia, ktoré by prepojilo blockchain Algorand s blockchainom Ethereum.

Applied Blockchain, je spoločnosť so sídlom v Londýne, ktorá sa zaoberá vývojom softvéru. Applied Blockchain tiež pracuje na niekoľkých aplikáciách založených na platforme Algorand, vďaka čomu bola táto spoločnosť prirodzenou voľbou pre ďalší rozvoj siete a vybudovanie premosťovacieho riešenia „London Bridge“.

Daniel Yang z Algorand Foundation povedal, že partnerstvo s Applied Blockchain im umožní upevniť infraštruktúru DeFi (decentralizovaných financií) v ekosystéme Algorand, čím sa postupne zmení na ekosystém, v ktorom môže prosperovať kompletné decentralizované financovanie. Zavedením cross-chain efektivity do siete sa zabezpečí trvalý prenos likvidity z Ethereum siete a pridajú sa k tomu nízke poplatky a vysoká rýchlosť transakcií do iných sietí. Bezpečný a bezproblémový most tak zvýši túto možnosť pre všetky funkčné a aj nové budované aplikácie v ekosystéme Algorand.“