Alcoiny explodovali a trhová kapitalizácia kryptomien vzrástla za 7 dní o 300 miliárd dolárov

Za posledných sedem dní zaznamenali vysoko kapitalizované kryptomeny dvojciferné zisky, čím sa celkový trhový strop kryptomien zvýšil o 300 miliárd dolárov. Uvedená skutočnosť bola tiež poznamenaná poklesom dominancie bitcoinu približne na úroveň 44%, ktorá bola naposledy zaznamenaná v roku 2018. Napriek tomu bitcoin, ako kryptomena číslo jeden, za posledný týždeň zaznamenala rast o viac ako 6%, čo tiež nie je zanedbateľné. Minulý víkend sme videli pokus bitcoinu o ďalší rast, ale „predajné medvede“ tomu zabránili. To isté sa stalo v pondelok, keď  bitcoin atakoval hodnotu 59.000 dolárov, aby následne v stredu stratil viac ako 5.000 dolárov zo svojej dolárovej hodnoty.

Od vtedy sa však bitcoin zotavil a v súčasnosti sa pohybuje okolo cenovej úrovne 57.000 dolárov. Táto nerozhodnosť však umožnila altcoinom „spustiť svoj žúr“. Ethereum vzrástlo o 27%, XRP vzrástlo asi o 17%, Cardano o 30%, Litecoin o 40% atď.

Najväčšou senzáciou tohto týždňa však bola kryptomena Dogecoin. DOGE, kryptomena, ktorá vznikla ako žart, vzrástla o neuveriteľných 100% a dosiahla nové historické maximum, ktoré je mierne pod úrovňou 0,7 USD.

Ak by americkí občania, ktorí vlani v apríli dostali prvý stimul vo výške 1.200 dolárov, investovali do DOGE, tak teraz by vlastnili ohromných 400.000 dolárov.

Tento týždeň vyšli tiež zaujímavé správy, keď napríklad eBay, uviedol, že sa zaoberá kryptomenami a plánuje ich v určitom okamihu pridať ako platobnú možnosť. Spoločnosť eBay tiež uviedla, že pozorne sleduje aj segment NFT.

Veľmi dôležitou správou pre celé odvetvie kryptotrhu bolo, že S&P Dow Jones začlenil na Wall Street, S&P Bitcoin Index, S&P Ethereum Index a S&P Crypto Mega Cap Index, ktoré budú merať výkonnosť týchto digitálnych aktív a aktív s nimi spojenými. Celkovo sa aktuálne zdá, že altcoinová sezóna sa rozbehla v plnom prúde a bude zaujímavé sledovať, ako dlho vydrží a na aké cenové úrovne vyženie jednotlivé kryptomeny. Aktuálna celková trhová kapitalizácia kryptomien je aktuálne na úrovni 2,4 bilión USD, čo je doposiaľ najvyššia zaznamenaná hodnota.