Aave dosahuje rekordné all-time high 288,90 dolárov za 1 AAVE.

Zvyšujúci sa objem a dopyt po bleskových pôžičkách a silné oživenie tokenov DeFi dnes posunuli cenu AAVE na nové historické maximum. Cena Aave (AAVE) už niekoľko týždňov prudko stúpa a v súčasnej dobe tento DeFi token vystúpal na nové historické maximum 288,90 USD.

Decentralizovaný finančný protokol Aave je jedným z najpopulárnejších na trhu v sektore DeFi.   Na začiatku roka 2021 sa cena AAVE obchodovala na úrovni 83 dolárov a zdá sa, že nedávna rallye posilnila rastúcu celkovú hodnotu protokolu, zvýšil sa objem nákupu na obchodných platformách a zároveň pokračoval vývoj úverovej platformy Aave a vydávania bleskových pôžičiek.

Jedným z dôvodov prudkého nárastu AAVE je rast jej rýchlych pôžičiek. Flash pôžičky umožňujú držiteľom kryptomien kolateralizovať svoje portfólio na financovanie ďalších nákupov alebo nových nákupov kryptomien. Pôžičky tiež pomáhajú investorom využiť hodnotu svojich tokenov bez potreby ich predaja. Údaje z Messari ukazujú, že spoločnosť Aave poskytla pôžičky v prvej polovici roku 2020 vo výške 25 miliónov dolárov, v Q3 500 miliónov dolárov a v Q4 takmer 1 miliardu dolárov, z toho v decembri 450 miliónov dolárov. Rozšírenie konceptu rýchlej pôžičky pravdepodobne priláka do Aave ešte viac používateľov, najmä preto, že ich možno použiť na arbitrážne príležitosti medzi DEX, kolaterálovými swapmi, samolikvidáciami a rôznymi ďalšími aplikáciami v sektore DeFi. Údaje z DeFi Pulse ukazujú, že TVL spoločnosti Aave vzrástla z 2,03 miliárd dolárov od 1. januára a v súčasnosti dosahuje TVL spoločnosť Aave historickú hodnotu 3,75 miliárd dolárov, čím sa platforma stala druhou najväčšou platformou v DeFi sektore za spoločnosťou Maker (MKR).

Neustále pridávanie nových tokenov do protokolu o požičiavaní a vypožičiavaní zvyšuje pravdepodobnosť, že jeho TVL bude naďalej rásť a pomôže spoločnosti Aave udržať si pozíciu jedného z najlepších projektov v priestore DeFi.